SUD odbija ponuđeno jemstvo od 535.000 evra i određuje jemstvo od milion evra za puštanje iz pritvora Zvezdana Terzića - saopštio je, u ponedeljak, na kraju glavnog pretresa sudija Danko Laušević.

- Šta to sada znači - ostali su zatečeni advokati, ali i sam Terzić.

U tom trenutku neko iz publike je doviknuo:

- Daćemo i milion evra, samo da izađe.

Tada se sudnicom broj tri Palate pravde u kojoj su bili samo članovi najuže rodbine razlegao aplauz. Terzić se uz osmeh okrenuo prema supruzi i sinu, koji su i zaplakali. Radosnu vest preneli su prijateljima koji su ih čekali u hodniku. Među njima bili su i fudbaleri Duško Tošić i Ognjen Koroman.

Zvezdan Terzić, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnji prvi čovek OFK Beograd izaći će iz pritvora kad na ime jemstva bude uplatio milion evra.

Prema rečima Terzićevog branioca, advokata Ante Boškovića iznos koji je sud odredio je preveliki, ali će porodica i prijatelji, koji su se već prijavili, pomoći da se u nekretninama obezbedi tražena cifra.

Kad rešenje postane pravosnažno, advokati će sudu podneti dokaze o obezbeđenju jemstva, odnosno upisa hipoteke na nekretnine uz uverenje da će se Terzić odazivati na sve sudske pozive do kraja krivičnog postupka. Posle toga biće pušten iz pritvora. Advokat Bošković veruje da će se sve završiti do 15. juna za kad je zakazan nastavak glavnog pretresa.

Zvezdan Terzić se predao u novembru prošle godine, posle više od dve godine skrivanja. Na teret mu se stavlja da je protiv pravno prisvojio oko četiri miliona evra prilikom prodaje četiri fudbalera OFK Beograd. Radi se o transferima Vanje Grubača, Stefana Stošića, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, koji bi trebalo da budu saslušani kao svedoci u ovom procesu.