BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o produženju pritvora bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću i vratio predmet na ponovno odlučivanje prvostepenom sudu, izjavila je portparol suda Mirjana Piljić.

Shodno ovoj odluci Terzić će ostati u pritvoru do nove odluke krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu koje mu je produžilo pritvor, nakon što se predao pravosudnim organima Srbije, posle dvoipogodišnjeg bekstva.

Odlučujući po žalbi Terzićevih branilaca, Apelacioni sud je ukinuo rešenje jer Viši sud nije naveo jasne razloge zbog čega i dalje stoji osnov za produženje pritvora - postojanje naročito teških okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno i visina zaprećenje kazne za to delo preko 10 godina, rekla je Piljićeva.

Ona je dodala da je sud podržao stav prvostepenog suda za produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

Terzić se od 24. decembra nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji zbog problema sa srcem i nesnosnih glavobolja.

On je na VMA prebačen iz Okružnog zatvora u Beogradu desetak dana posle predaje.

Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika, optuženim da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograda" u inostrane klubove, zakazan je za 17. januar 2011. u Višem sudu, pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.

Oni su optuženi za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.