Mi i dalje čekamo da se javiš. Da uskočiš u sobu puna energije, sa tim prelepim osmehom. Svi čekamo da nas nerviraš, da zalupiš vratima, da budeš dosadna, srećna, da se svađamo... Čekamo do beskraja i nazad. Jedino se nadamo da ćemo naučiti da zaboravimo na to koliko nam nedostaješ. Za nas ćeš uvek biti tu negde, da ćeš putovati svetom i mrzeće te da šalješ poruke i razglednice... Znamo da čuješ sve ovo i zato ti nećemo reći zbogom. Što bismo se opraštali, čega da nam bude žao. Nećemo ti reći zbogom jer ne umemo, ne želimo i ne možemo. Čuvaj nam leđa (kako je glasio jedan od njenih hitova), a tebe neka čuvaju anđeli... Volimo te.
Ovim rečima su prijatelji na večni počinak u subotu ispratili Kseniju Pajčin, koju je u utorak ubio dečko Filip Kapisoda. Novo groblje u Beogradu bilo je pretesno da primi sve one koji su hteli da odaju poslednju počast tragično nastradaloj popularnoj pop-dens pevačici. Više od dve hiljade ljudi pristiglo je još pre 14 časova kada je počelo opelo. Svima na licu bili su vidljivi tuga i šok. Najteže je svakako bilo roditeljima Ljubici i Milošu, kao i Ksenijinoj baki, kojoj je u jednom trenutku pozlilo, pa je morala da interveniše ekipa Hitne pomoći.
Među ožalošćenima su bile i Ksenijine kolege Indira Radić i Danijel Alibabić, sa kojima je denserka snimila duet. Povorku su činili i Dalibor Andonov Gru sa suprugom Danicom Prvulović, Goca Tržan sa suprugom, Romana Panić, Neda Ukraden, Nada Topčagić, Bora Drljača, Vanesa Šokčić, Danijel Đurić, Katarina Ostojić Kaja, tekstopisac Marina Tucaković, kreator Darko Kostić, učesnici „Velikog Brata“ Sava Radović, Marko Miljković i Daliborka Milanković, Saša Dragić, Sandra Obradović i mnogi drugi.
Ksenija je, kako je i njena majka želela, bila ispraćena s velikim belim krstom. U 14.30 časova tužna kolona krenula je ka večnoj kući ubijene pevačice, a na njenom čelu bio je kolega i jedan od najboljih drugova Goran Stojićević Karamela. Sav uplakan, čvrsto je grlio Ksenijinu sliku, na kojoj je ona baš onakva kakva je bila celog života - nasmejana i energična.
U stopu su ga pratili prijatelji i rodbina sa cvećem i vencima. Orkestar je po želji majke svirao „Bolero“ Morisa Ravela, a iza njega je išlo posmrtno vozilo u kojem je bio beli kovčeg prekriven cvećem.
Ne skidajući pogled sa sanduka, majka Ljubica je sva skrhana od tuge jedva koračala. U očima više nije bilo suza. Kao da joj se život ugasio onog trenutka kada je izgubila svoje jedino dete. Tik uz nju je išao i Ksenijin otac Miloš. I njegovo lice je bilo skamenjeno od bola.
Niko od prisutnih nije mogao da poveruje da u sanduku leži njihova Ksendža. U prilog tome govori i činjenica da niko nije zaplakao čak i kada su je posle oproštajnog govora i pojanja sveštenika spustili u grobnicu. Kao da je stvarno negde otputovala, da se nikom nije javila, i da je sigurno mrzi da pošalje poruku ili razglednicu.
- Još uvek ne mogu da poverujem da je nema - rekao nam je popularni reper Gru. - Bila je dobar čovek i nije zaslužila ovo što joj se dogodilo. Poznavao sam je dugo. Posebno smo bili bliski devedesetih godina dok je još bila u grupi „Dak“. U poslednje vreme život nas je odveo na različite strane, ali smo uvek bili u sjajnim odnosima.
Nakon što je zatvorena grobnica, svi prisutni su hladan mermer dvadesetak minuta prekrivali cvećem, koje je Ksenija neizmerno volela. Kao da su hteli da je sakriju, jer ona za njih nije umrla, niti će.

SAHRANJENA U DŽINSU
MAJKA tragično nastradale pevačice želela je da ćerku na večni počinak pošalje u beloj haljini. Tako se po narodnom običaju sahranjuju mlade i neudate devojke. Međutim, na nagovor prijatelja, a prvenstveno kuma Baneta Devića, Ljubica je odlučila da Ksenija bude obučena u svakodnevnu garderobu - u farmerke i tuniku sa omiljenim komadima nakita.

PADALI U NESVEST
IAKO nije bilo suza, neki od ožalošćenih veoma teško su podneli sahranu. Jedna tinejdžerka, očigledno veliki fan pevačice, onesvestila se prilikom spuštanja kovčega. Pozlilo je i Banetu Deviću, kome su u pomoć priskočili Danijel Alibabić i Lejla Hot.

ŽIVELA JE ZA PLES I MUZIKU
KSENIJA Pajčin je estradnu karijeru započela kao igračica u pop-dens grupi „Bit strit“. Nastupala je sa folk zvezdom Draganom Mirković na turnejama, a krajem devedesetih priključila se grupi „Dak“, koja se proslavila pesmom „Dačo, volim te“.
NEKOLIKO godina kasnije Ksenija je započela solo karijeru, snimivši spot za pesmu „Sviđa mi se on“, u kome se pojavio fudbaler Predrag Mijatović. To je izazvalo razna nagađanja, pa je počelo da se spekuliše da li su njih dvoje u vezi.
POPULARNA Ksendža nikad nije krila da je njena prva velika ljubav bio Zvezdan Slavnić, sin slavnog košarkaša Zorana Slavnića, a u jednom od poslednjih intervjua izjavila je da joj je rastanak sa njim najteže pao. Po rečima njenih prijatelja, ovo Ksenijino priznanje žestoko je razljutilo Filipa Kapisodu i poslužilo je kao povod za još jednu svađu.
POVEZIVALI su je sa mnogim muškarcima iz javnog života, kao što su fudbaler Ivica Dragutinović, maneken Vladimir Cvetković, folk pevač Aca Lukas...
MILOVAN Ilić Minimaks angažovao ju je kao asistentkinju u emisiji „Minimaksovizija“. Pojavljivala se i u spotu „Ako lažem, tu me seci“ Olivera Mandića, sa kojim su je takođe povezivali.
NAJSEKSEPILNIJA Srpkinja, čija lepota nikog nije ostavljala ravnodušnim, držala je plesnu školu u Beogradu. Jedno vreme je živela i radila u Grčkoj.
OBJAVILA je nekoliko albuma. Prošle godine je snimila duet sa folk pevačicom Indirom Radić „Hajde sestro“, koji je za kratko vreme postao hit. Posle toga usledilo je snimanje još dva dueta. Prvo sa Danijelom Alibabićem, bivšim članom grupe „No nejm“, pod nazivom „Supica“, a zatim i sa Markom Stojkovićem, poznatijim kao MS Stojan.
ZBOG spota sa mladim reperom, Ksenija je ponovo ofarbala kosu u crveno. U tom spotu pojavio se i njen pas Milisav, od koga se nije odvajala. (S. D.)