Eksploziv paklena opomena

E. H

19. 01. 2010. u 08:55

Bomba postavljena pod vozilo Nikole Sandulovića u Zemunu aktivirana daljinskim upravljačem. Eksplozija odjeknula dok se Dorćolac, posle sastanka golubara, rastajao od prijatelja

BEOGRADSKA policija ispituje motive napada na Nikolu Sandulovića u ponedeljak u Zemunu. Pod njegov automobil postavljena je eksplozivna naprava, koja je daljinski aktivirana u trenutku kada je prišao vozilu. Sandulović je lakše povređen i pušten je na kućno lečenje.
U eksploziji su lakše povređena i dvojica Sandulovićevih drugova, Tomislav S. i Petar J. Kako nezvanično saznajemo, njih trojica stajala su kod automobila "ševrolet" (BG 871-554) kada je iznenada odjeknula eksplozija.
- Reč je o eksplozivu manje razorne moći - navodi naš izvor blizak istrazi. - Po svemu što je pronađeno na licu mesta, može da se zaključi da je naprava aktivirana daljinski, najverovatnije pozivom sa mobilnog telefona.
Poznavaoci prilika u Beogradu navode da je postavljanje ekploziva manje razorne moći, ispod Sandulovićevog automobila bila opomena. Da je neko hteo da ga ubije, bila bi postavljena naprava jače razorne moći. Policija trenutno radi na otkrivanju počinioca, a motiv bi mogao da bude najvažniji trag.
Nezvanično saznajemo da je Sandulović došao u Zemun, u Ulicu Đorđa Čutukovića, gde je održan sastanak golubara. On je predsednik jednog od beogradskih udruženja golubara, a njegov golubarnik u beogradskom naselju Dorćol privlači pažnju mnogih prolaznika.
- Nikola je bio kod jednog golubara ovde u komšiluku, a automobil je slučajno parkirao kod broja 12, jer je tu bilo mesta - navodi jedan od komšija, tražeći da mu ne objavimo ime. - On se odavno bavi golubarstvom.
Sandulović trenutno živi na Senjaku, gde ima kuću u Driničkoj ulici. Pre četiri godine, u dvorište mu je, preko zida, ubačena ručna bomba. Srećom, niko nije povređen. Kašikara je bačena dok je parkirao automobil.
On je tada ponudio 100.000 evra kao nagradu onome ko mu oda ime naručioca koji je poslao bombaša. Tvrdio je da su kamere snimile napadače u trenutku bacanja bombe preko tri metra visokog zida.
- To je atak na moju porodicu - izjavio je tada Sandulović. Ako hoće da me ubiju, mogu to da urade bilo gde, jer ne idem naoružan i sa obezbeđenjem. Motiv napada može da bude i moja najava da ću da osnujem političku stranku.
O Sanduloviću se pisalo da je bio blizak saradnik Zorana Đinđića, dok je bio predsednik Demokratske stranke. Pominjanje njegovog imena u "beloj knjizi" srpske policije o organizovanom kriminalu u Srbiji, Sandulović je nazvao pokušajem Dušana Mihajlovića da ga diskredituje, "kako bi diskreditovao Zorana".
U odeljku o "zvezdarskom klanu", predvođenom Sredojem Šljukićem Šljukom, navedeno je da je jedan od članova i Sandulović. Grupi je pripisano nekoliko ubistava, ranjavanja, razbojništava, iznuda, reketiranja, šverc naftom i narkoticima...
Uhapšen je i tokom akcije "Sablja". U pritvoru je proveo izvesno vreme i tvrdio je da je akciju naredio Vladimir - Beba Popović:
- Uhapsio me je zbog teksta, koji sam objavio tri dana pred Zoranovu smrt, a u kome sam rekao da vlast treba da se boji naroda, a ne narod vlasti.
U "Sablji" mu je oduzeto oružje koje je, kako je tvrdio, leglano nosio 14 godina. U poslednje vreme malo se zna o njegovim poslovima, osim da se bavi golubarstvom.
Javnost je Sandulovića upoznala i kao dečka dens pevačice Slađe Delibašić, eks Đogani. Ta ljubavna veza je kratko trajala, a posle raskida Sandulović je nekadašnju devojku nekoliko puta javno prozivao. U kuloarima se moglo čuti da joj je finansirao izdavanje albuma, dao novac za otvaranje fitnes-centra i poklonio luksuzni automobil "jaguar", oko koga se kasnije digla velika prašina. Delibašićeva je to negirala tvrdeći da je za raspad njihove veze kriva devojka sa kojom se Sandulović tajno viđao.

ZID ĆUTANJA
NEMAMO nikakav komentar! Molim vas, sklonite se sa kapije!
Kratkim rečenicama, reporterima "Novosti" obratila se žena na kapiji kuće Nikole Sandulovića.
Velelepna vila na Senjaku, u Ulici Drinićka broj 1, "opkoljena" je visokom, crnom ogradom. Iznad ulaznih vrata je video-kamera, koja čuva i kontroliše prilaz kući.
Povređeni Nikola Sandulović u ponedeljak je prebačen u Specijalnu ortopedsko-hiruršku bolnicu "Banjica", i posle ukazane lekarske pomoći, sa lakšim povredama, otpušten je na kućno lečenje. Istovremeno, njegov prijatelj Petar J., koji je, takođe, povređen u eksploziji, primljen je u Urgentni centar, na Odeljenje neurohirurgije. Odmah posle pregleda pušten je kući.

DORĆOL
OSIM vile na Senjaku, Nikola Sandulović u vlasništvu ima i luksuznu kuću u Ulici Hercega Stjepana, nedaleko od Skadarlije. Taj objekat je izgradio pre nekoliko godina. Ipak, taj objekat, koji je i dalje pod obezbeđenjem, ne koristi za stanovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

rambo

19.01.2010. 16:41

Poštovana gospodo, Srbija definitivno postaje zemlja hajduka i razbojnika. Što nas Dačić , T. Zorić i VD Radovanović više ubeđuju u otru borbu prtiv nasilja , dilera ,korupcije i svih oblika kriminala ,toga svega ima sve više i to u sve težem obliku. Indjija,Bor,Novi Beograd,...ovo ,.. gde je tu kraj? Meni nešto tu mnogo SMRDI. Hajde sklonite se definitivno ,jer su vam loši rezultati i dajte da neka nova imena taj kriminal reše. Samo nikako da vi kadrirate jer će biti gore.

Citalac

19.01.2010. 22:17

Rambo, a da policija nije mozda trebala da stitit Sandulovica da ga ne ubiju? Svasta!!!

Dalibor

23.01.2010. 11:14

Gospodine Predsednice Sandulovicu, zelim Vam brz oporavak i da nam se brzo vratite u nas Savez odgajivaca golubova Srpskih visokoletaca. Molim Vas da mi poklonite jedan par golubova. Dalibor iz Zajecarskog Udruzenja SS - 641