BRAĆA Aleksandar i Miloš Simović na svoje ime više ne poseduju nijednu nepokretnost. Dve kuće i stan u Zemunu koje su imali, kako saznajemo, prodati su neposredno pošto je za njima bila raspisana poternica posle ubistva premijera Zorana Đinđića.
Oni, koji istražuju movinu braće, međutim, navode da to neće omesti primenu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, jer će se istragom utvrditi da li je reč o fiktivnoj ili pravoj prodaji. Kad je o ovome reč treba imati u vidu da se radi o imovini dvojice tada optuženih za učešće u ubistvu premijera i za niz drugih teških krivičnih dela i da su male šanse da se neko usudio da kupi nešto što je bilo u njihovom vlasništvu.
Prema onome što smo saznali ništa od imovine braće Simović nije preneto na njihove supruge ili bliže srodnike, a na ime njihovih roditelja vodi se porodična kuća u Zemunu. Aleksandar je uhapšen u novembru 2006. godine, dok je Miloš još uvek u bekstvu.
Primenom Zakona o oduzimanju imovine koji je stupio na snagu početkom ovog meseca, među prvima se našla upravo imovina pripadnika "zemunskog klana". Pored onih koji su već uveliko iza rešetaka, češljaće se i imovina onih koji su u bekstvu - Vladimira Milisavljevića, Sretka Kalinića i Milana Jurišića Jureta. Prema raspoloživim podacima, Milisavljević je tokom 2000. godine kupio kuću u Ulici despota Đurđa 2 u Zemunu i to od nevenčane supruge Milorada Ulemeka Legije, Aleksandre. Ona je ovu kuću nasledila posle smrti svog prvog supruga Nebojše Đorđevića Šuce. Na ovu kuću, kako smo čuli nije stavljena privremena mera zabrane raspolaganja.
Samo dve kuće dalje u broju 6, prijavljena je adresa Milana Jurišića, a u broju 10 Dušana Krsmanovića. Kako saznajemo ona se vodi na ime Dušanovog oca. Sretko Kalinić ima prijavljen boravak u Milentija Popovića 23, na Novom Beogradu.
Osim "zemunaca" na udaru, što se tiče imovine, već uveliko su i pripadnici "stečajne mafije". Među njima najveću pažnju privlači imovina begunca Slobodana Radulovića, bivšeg direktora "Ce marketa". Spekuliše se gde mu je sklonište, ali i sa kolikom imovinom raspolaže. Tako su se mogle čuti priče da ima bankovne račune u inostranstvu, konkretno u Španiji, kao i neke nekretnine u Crnoj Gori.
Prema rečima Radulovićevog branioca, advokata Vladimira Horovica, njegov klijent ne poseduje nikakvu imovinu u inostranstvu, a u Beogradu ima jedan stan od 70 kvadrata. Na tu nepokretnost sud je stavio privremenu meru zabrane raspologanja do okončanja krivičnog postupka. Ovo je inače urađeno i kad je u pitanju imovina svih ostalih optuženih u ovom slučaju.

DUŽNI
ALEKSANDAR i Miloš Simović pored dugogodišnjih zatvorskih kazni, moraće da vrate i novac koji su stekli kriminalom. Sa još nekoliko okrivljenih po pravosnažnosti presude moraće da vrate 12 miliona evra od tri otmice: Vuka Bajruševića, Suvada Musića i Milije Babovića.

BEGUNAC
SLOBODAN Radulović je u bekstvu od aprila 2006. godine i za njim je raspisana crvena poternica Interpola. Optužen je da je kao jedan od organizatora "stečajne mafije" opljačkao "Ce market" i državu oštetio za više od 50 miliona evra. U optužnici se navodi da postoji opasnost da iskoristi novac koji je većim delom ostao - neotkriven.