ZA kragujevačkim biznismenom Goranom Kojovićem Kojom, osumnjičenim za silovanje, MUP Srbije je raspisao potragu. On se dovodi u direktnu vezu sa Kragujevčankom M. A, koja je u pritvoru zbog sumnje da je počinila krivično delo trgovine ljudima, jer je maloletnice podvodila "poslovnim ljudima".
Jedna od redovnih mušterija, kako se sumnja, upravo je Kojović, koga istraga Okružnog tužilaštva u Kragujevcu tereti i za silovanje i psihičko zlostavljanje žrtve. I ne samo to. On je pokušao da preko babe jedne od devojčica, izbegne krivično gonjenje.
U dva navrata, kako saznajemo, iako u bekstvu, telefonom je pozivao staricu i nudio novac ako "devojčica promeni priču". O tome je u sudu napravljena i službena beleška. U petak je protiv njega podnet zahtev za sprovođenje istrage.
Ovaj vlasnik benzinske pumpe i auto-servisa, prema nekim informacijama, krije se između Beograda i Novog Sada. Postoje indicije da će pokušati sa određenim državnim službenicima da "napravi kombinaciju", kako mu ne bi bio određen pritvor.
U Kragujevcu je i dalje glavna tema podvođenje srednjoškolki. U dosadašnjoj istrazi je utvrđeno da je pritvorena M. A. vrbovala maloletnice za zabavu lokalnih "biznismena". O podvođenju srednjoškolki za porno-žurke saznalo se pre nekoliko dana kada je jedna od devojčica i fizički maltretirana. To je prijavljeno policiji i "klupko" je počelo da se odmotava.
Protiv nekih biznismena, a pominje se i Kojović, i ranije su podnošene prijave zbog seksualnog maltretiranja i silovanja. Žrtve su, međutim, vrlo brzo menjale "mišljenje". Pominje se veliki novac.