BEOGRAD - Glavnoosumnjičeni pripadnici nekadašnje paravojne jedinice "Škorpioni", privedeni u sredu u Šidu, pod sumnjom da su umešani u napad na Dejana Anastasijevića, pušteni su na - slobodu. Policija tokom dvodnevnog saslušanja i kriminalističke obrade nije pronašla dokaze da su među privedenima bombaši i njihovi pomagači.
     Iz MUP Srbije naglašavaju da istraga i pored manjka dokaza nije završena već da je pojačanim intenzitetom nastavljena. Na informativne razgovore dovode se potencijalni osumnjičeni. Dovođenje na saslušanje nastavljeno je i juče.
     Puštanje iz pritvora "Škorpiona", uhapšenih prvog dana akcije, specijalni tim policije ne smatra za neuspehom ili pogrešnim korakom. Iako su postojale čvrste indicije da su među osam "Škorpiona" bombaš, njegov saučesnika i šest pomagača, ništa još nije završeno.
     Svi privedeni, pored saslušanja i razgovora sa pripadnicima specijalnog tima, oformljenog zbog istrage o bombaškom napadu na novinara nedeljnika "Vreme", bili su poligrafskom testiranju. Takođe, inspektori su na terenu proveravali alibije, koje su "Škorpioni" pružili tokom razgovora.