U DVORIŠTU vrtića "Nadežda Petrović" u Čačku u utorak ujutru je pronađeno telo I. S. (22) iz ovog grada, koji je počinio samoubistvo vešanjem. Policija je odmah izašla na teren, dok su deca u preškolsku ustanovu ulazila na sporedni ulaz, sa druge strane objekta.

Prema podacima iz istrage, mladić se obesio o drvo, na samom ulazu u dvorište vrtića. Njegovo beživotno telu tu su zatekli zaposleni kada su u zoru došli na posao. Odmah su obavestili policiju i Hitnu pomoć. Ovo je jedan od malobrojnih vrtića bez video-nadzora i često je na meti vandala, a najčešće stradaju mobilijar, ograda. Ova tragedija izazvala je šok među decom i roditeljima.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS KOD LESKOVCA: Žena se obesila u garaži porodične kuće, pronašao je suprug?


Procedura u ovakvim situacijama zahteva višesatni uviđaj.

- Doveo sam dete u vrtić, videli smo policiju ispred, a kada sam saznao o čemu se radi, ćerku sam ipak odveo kod mojih roditelja na čuvanje. Neki roditelji su postupili kao ja, a neki su decu uveli unutra na drugi ulaz - rekao nam je otac jedne devojčice iz vrtića "Nadežda Petrović".

O I. S., koji je izvršio samoubistvo, sugrađani kažu da je bio povučen i da ništa nije sugerisalo da će na ovako tragičan način okončati život.