NAOČIGLED mnogobrojnih prolaznika, danas se u centru Kragujevca ubio N. S. (41), iz obližnjeg prigradskog naselja. On je sebi nožem prerezao vrat, uprkos pokušaju policajaca da ga odgovore od samoubistva. On je ruku na sebe digao oko 9.30, ispred samoposluge jednog velikog trgovinskog lanca, u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.


Jeziva scena uznemirila je prolaznike, a trotoar i ulica bili su obliveni krvlju nesretnog čoveka. Šta je uzrok ove nesvakidašnje tragedije, zasad se pouzdano ne zna. Prema dosadašnjim informacijama, N. S. je jutrosušao u samoposlugu i uzeo veću količinu čokolade, ali je na kasi odbio da je plati.


- Potom je izvadio nož i počeo da vitla oružjem i preti. Uplašena radnica, koja je bila za kasom, pobegla je i pozvala šefa prodavnice - ispričali su danas neki od očevidaca.


Odmah je obaveštena i policija. Muškarac, koji je, kako naši sagovornici, bio u maskirnom odelu, u međuvremenu je izašao napolje. Mnogi Kragujevčani, ali i policajci koji su brzo stigli na lice mesta, videli su ga na nekoliko metara od ulaza u prodavnicu. Pokušali su da ga ubede da baci oružje, odnosno nož koji je imao u rukama, ali u tome nisu uspeli.Pročitajte još: Užas u Kragujevcu: Jurio prodavačicu nožem, pa sebi prerezao vrat

- Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Nožem je sebi prerezao vrat i pao na pločnik - ispričao nam je jedan od očevidaca.


Lekari Hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt.IMAO PSIHIČKE PROBLEME?


PREMA nezvaničnim informacijama, N. S. je, navodno, imao psihičke probleme i na ovaj korak se verovatno odlučio u trenutku nervnog rastrojstva. Jedan njegov poznanik ispričao nam je da je reč o mirnom čoveku i da je njegov postupak iznenađujući.