VLASNIK STANA U KOTEŽU: Ležao je krvav, a Marina nije disala

J. D. Lj.

24. 09. 2019. u 22:02

ВЛАСНИК СТАНА У КОТЕЖУ: Лежао је крвав, а Марина није дисала

Marina Đuričić

Stanko Ilić, vlasnik stana u kojem je Stefan G. ubio bivšu devojku: Njena sestra je posumnjala da se nešto događa. Osumnjičeni mladić je i dalje kritično

KADA mi je, u dva telefonska razgovora, Marinina sestra Vesna rekla da joj se ne javlja, zamolila me je da odem do stana i proverim šta se događa. Ona joj se navodno žalila da joj nešto nije dobro... Pošto imam rezervni ključ, ušao sam u stan i u predsoblju zatekao krvavog mladića, a malo dalje i našu Marinu, koja više skoro da nije disala, niti imala puls. Dok sam živ, tu scenu neću zaboraviti!

Ovako, za "Novosti", započinje svoju priču Stanko Ilić, vlasnik stana u prizemlju, u ulici Tjentište u Kotežu, u kojem je u ponedeljak, u popodnevnim satima, Stefan G. (31), kako se sumnja, sa dva hica iz pištolja, usmrtio Marinu Đuričić (31). Ona je živela kao podstanar kod Ilića, koji je pored njenog tela zatekao i mladića u nesvesti. Navodno, posle zločina, Stefan G. je pokušao da presudi i sebi.


PROČITAJTE JOŠ:
NOVI DETALjI UŽASA: Ubio devojku sa dva hica u glavu, napadač operisan, evo kakvo je njegovo stanje

Prema rečima našeg sagovornika, videvši šta se dogodilo, on je o svemu obavestio suprugu Janju, koja je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, za Marinu više nije bilo spasa. Izdahnula je do dolaska lekarske ekipe, dok je Stefan koji se upucao u usta, prevezen u Urgentni centar sa teškim povredama. On se, kako saznajemo, i dalje nalazi u kritičnom stanju i životno je ugrožen.

O Marini Ilići imaju samo reči hvale:

- Bila je divna devojka - priča kroz suze Janja Ilić. - Gotovo da je odrasla uz nas. Ona i sestra su iz sela kod Krupnja i bile su naše podstanarke. Skoro 12 godina Marina je bila sa nama. Vesna se u međuvremenu udala, a Marina je ostala i dalje da živi u Kotežu. Radila je kao medicinska sestra u Gradskoj bolnici i tako zarađivala za život, a i studirala je Poljoprivredni fakultet. Baš nedavno, rekla mi je: "Teto, ostala su mi samo još četiri ispita i gotovo. Diplomiraću!" Nažalost, njen san je surovo prekinut.

Stanko Ilić

Ilići kažu da im je poznato da je Marina, svojevremeno, imala dečka sa kojim se zabavljala desetak godina. Posle raskida, nakon veće pauze, ona je ušla u vezu sa Stefanom.

- On je retko dolazio i nismo ga poznavali dobro. Znamo iz priče da je iz Donjeg Milanovca ili Majdanpeka i da je završio za logopeda. Poznato nam je i da je pre nekoliko meseci otišao da radi u Norvešku. Šta se u međuvremenu dešavalo, mi ne znamo. Marina nije pričala detalje, a načuli smo da je blokirala Stefana na svim društvenim mrežama, da ne želi da mu se javlja na telefon i poruke - kaže Stanko Ilić.

Međutim, saznajemo da je Stefan Marinu, koja je navodno raskinula sa njim, svakodnevno zvao, uznemiravao je i slao preteće poruke. Zbog nekih poslova, Stefan se nedavno vratio u Beograd. Kako saznajemo, iznajmio je automobil i nekoliko dana se vozikao ulicom u kojoj je živela njegova bivša devojka. Šta se, međutim, dogodilo i kako je on ipak uspeo da dođe do Marine, uđe u stan i učini svirep zločin, niko ne zna.

Zločin se dogodio u Kotežu gde je Marina živela kao podstanar / Foto N. Skenderija

- Kamo sreće da je bilo ko od nas znao šta Stefan radi, da preti Marini i da se slično ponašao i u svojoj bivšoj vezi. Svakako bismo zaštitili Marinu, prijavili ga policiji i, možda, sprečili ovu tragediju koju sam lično doživela, jer to dete, kao da je bilo moje - kaže Janja Ilić.

O onome što se dogodilo u iznajmljenom stanu ubrzo su obavešteni Marinini najbliži.


PROČITAJTE JOŠ:
POTRESNE SLIKE IZ KOTEŽA: Devojka ubijena u stanu, otac i brat neutešni (FOTO)

OČAJNI SMO

Roditelji, Marinina sestra i svi mi redom smo očajni. Ko bi naslutio ovakvu tragediju? Izgubismo divno dete jer je neko odlučio da ima pravo da mu oduzme život. Strašno šta se dogodilo, šta nas je snašlo... - kaže kroz suze Janja Ilić.


POZNANICI IZ RODNOG SELA UBIJENE MARINE U ŠOKU POSLE VESTI O ZLOČINU

SVI SU KAO DUKAT, VREDNI I ČASNI...

DEVOJKA ubijena u Kotežu, rodom je iz sela Tolisavca, nadomak Krupnja. Porodica Marine Đuričić živi u Gornjem Tolisavacu, jednom od delova tog planinskog sela u Rađevini. Tek u utorak ujutru, meštani su čuli strašnu vest o tragediji porodice, čija je mezimica, ni kriva ni dužna, izgubila život.

Otac Zoran je odmah, po saznanju šta se dogodilo, došao na mesto ubistva svoje kćerke. Kako kažu komšije, bio je u Beogradu, gde je u poslednje vreme, povremeno, po nekoliko meseci, radio sezonske poslove. Rođaci u Tolisavcu su u šoku, ali i komšije, poznanici, kumovi, prijatelji.

- Baš sam skoro bio sa Zoranom, dolazio je kod mene kući, jer su on i njegova supruga Stanica, radili svojevremeno u krupanjskoj "Pozanmateriji", dok ta, kao i druge, fabrike u kraju nisu propale - priča nam poznanik Đuričića. - Ljudi su "kao dukat". Časni, pošteni, dobri i vredni... Zoran je odlazio i u Beograd da radi, kako bi dopunio kućni budžet. Uvek su se trudili da što više mogu pruže kćerkama. (V. Mitrić)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije