MUŠKARAC iz Požege K. Ž. (54) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu uveče dogodila na lokalnom putu u užičkom naselju Sarića Osoje, a dve osobe zadobile su tom prilikom telesne povrede. Nije poznato pod kojim okolnostima je došlo do direktnog sudara "zastave 101", u kojoj je bila žrtva udesa, i "ford fokusa" kojim je upravljao D. M. (20) iz Užica.

Odmah posle nesreće K. Ž. je hitno prevezen u užičku Opštu bolnicu, ali lekari nisu mogli da mu spasu život. Vozač "forda" D. M. je takođe zbrinut u Opštoj bolnici, nakon čega je pušten kući.

U ovoj nesreći teške telesne povrede zadobio je L. S. (58), koji je bio saputnik u jednom od vozila. On se nalazi na Odeljenju intenzivne nege sa višestrukim prelomima i sa povredama glave.

Put u naselju Sarića Osoje na izlazu iz Užica vodi prema Lunovom selu, Požegi i Kosjeriću. To je veliki uspon sa blagim krivinama, pa vozači koji nizbrdo silaze ka gradu njime često prolaze brzinom višestruko većom od dozvoljene. Zasada se ne zna da li je velika brzina uzrok nesreće u ovom slučaju. Istraga će pokazati koje su okolnosti dovele do udesa. Na licu mesta juče su bili vidljivi tragovi kočenja, prolivenog ulja i od siline udara izlomljeni delovi automobila.