У БЕОГРАДУ je данас, два сата иза поноћи, у насељу Видиковац, хицем у главу убијен Петар Арсић (38), стари знанац полиције, за којим је била расписана потрага због наношења тешких телесних повреда. Према незваничним сазнањима, МУП је идентификовао мушкарца за којег се сумња да је усмртио Арсића. Реч је о Страхињи Ђ. и за њим се трага.

Обојица су, иначе, припадници навијачких гупа из овог дела града. Према причи сведока, Арсић је кобне вечери са друштвом био у видиковачком кафићу "3К", а после затварања изашли су напоље. Како незванично сазнајемо, сукобиле су се две групе - четири на четири.

- Изненада се зачула галама испред кафића - испричао је један од гостију. - Чули су се повишени тонови, као да се неко свађа. Онда је нешто пукло. Убрзо је један од њих улетео и рекао да позову Хитну помоћ и полицију јер је Петар погођен у главу.

Прочитајте још - САЧЕКУША НА ВОЖДОВЦУ: Убијен Шарановићев човек који је требало да смакне Луку Бојовића! (ФОТО)

Лекари, који су брзо стигли на лице места, могли су само да констатују смрт. Полиција је одмах наредила акцију "Вихор" и блокирала је све прилазе граду, контролисано је свако возило. Током увиђаја пронађено је неколико чаура, али је утврђено да је Арсић погођен једним хицем у главу и да је на месту остао мртав. Убица и његов саучесник су потом аутомобилом побегли са места злочина.

Иначе, Арсић је одраније познат полицији као вишеструки извршилац тешких крађа и разбојништава, због чега је и два пута осуђиван, укупно на пет година затвора. Пре неколико месеци дошао је у сукоб са једним младићем, којем је нанео тешке телесне повреде.

Наводно, он је припадао једној од фракција навијачке групе РадA, а између њих је у последње време било неколико сукоба. Још се истражује да ли данашње убиство има везе са хулиганизмом или је реч о криминалним пословима.

Фото А. Стевановић Живковић

ЗЛОЧИН ИСПРЕД "НАНЕ"

У СУКОБУ навијача, наводно због графита, почетком јуна прошле године, рањен је Демир Јукић, који је два месеца касније преминуо услед задобијених повреда. Те ноћи када је повређен, дошло је до обрачуна Партизанових и Звездиних присталица. Навијач Рада Александар Савковић убијен је средином децембра прошле године испред клуба "Нана". Иако члан "Јунајтед форса", био је близак и "гробарима". Кобне ноћи сукоб је избио у једном од сепареа, а свађа се прелила на улицу где је у тучи са обезбеђењем неко извукао пиштољ. Полиција је убрзо ухапсила четворицу припадника због сумње да су учествовали у масовној тучи.