Albanci u Gračanici podižu 100 evra od srpske države: Zbog korone, umesto u Preševu i Bujanovcu, novac uzimaju na KiM

Novosti online

utorak, 09. 06. 2020. u 13:49

Албанци у Грачаници подижу 100 евра од српске државе: Због короне, уместо у Прешеву и Бујановцу, новац узимају на КиМ

Foto Kosovo Online

Dodatne gužve ispred filijale u Gračanici prave Albanci iz Preševa i Bujanovca koji imaju srpske lične karte i ovde podižu novčanu pomoć države Srbije

Dugi redovi ispred filijale Komercijalne banke u Gračanici poslednjih nekoliko dana privlače pažnju prolaznika. Tako nešto do sada se nije događalo, a za nesvakidašnju gužvu, zbog koje se čeka i po nekoliko sati ispred banke, kako smo saznali na licu mesta, razlog je ogroman broj klijenata Albanaca, pre svega iz Preševa i Bujanovca, koji su došli da podignu novčanu pomoć od 100 evra koju je građanima uplatila Vlada Srbije.

Red je dugačak i po nekoliko desetina metara. Pored meštana Gračanice, da podignu novčanu pomoć čekaju i Albanci iz Preševa i Bujanovca, koji imaju srpske lične karte.

“Dolazim treći put. Velika je gužva. Mnogi ulaze u banku mimo reda. Došao sam da podignem 100 evra i zahvaljujem Srbiji što nam je dala taj novac zbog virusa. Iz trećeg puta jedva sam završio i uzeo novac”, kazao nam je Sejdi Beka iz Sijerinske Banje.

I Sinan Osmanović iz Medveđe nekoliko sati je čekao da podigne novac.

“Od 7 sati jutros sam ovde. Podigao sam novac. Sada supruga čeka da podigne penziju”, rekao je Osmanović. Na naše pitanje zbog čega novac ne podigne u Medveđi, odgovorio je da je gost kod ćerke u Prištini.

“Tu sam se zatekao zbog virusa. Došli smo da podignemo penzije, gužve su velike, jer su svi došli da podignu 100 evra i banka ne može sve odjednom da isplati”, rekao nam je Osmanović.

Novčana pomoć Vlade Srbije od 100 evra na Kosovu se isplaćuje u filijalama Komercijalne banke u Gračanici, Štrpcu, Ranilugu i Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Kosovo Online

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

PERA AS!!!!

09.06.2020. 14:30

SRBIJA JE SVIMA MAJKA , NIKOM MACEHA !!!!! SIPTARI TO NE ZELE DA PRIZNAJU....

dragan

09.06.2020. 14:36

Pa zato sto ne zive u Presevu, Bujanovcu ili Medvedji. Zive na Kosovu i Metohiji, prijavljeni su i u uzoj Srbiji, a verovatno i u Makedoniji. I kada negde zatreba eto ih da prave broj, ili za popis ili za glasanje

DW

09.06.2020. 15:02

I treba da uzmu, ali uz pisanu izjavu da poštuju suverenitet i integritet Srbije na celoj teritoriji.

Анти Антифа

09.06.2020. 15:47

@Simon Влада није српска већ Влада Србије, као и Војска Србије и Полиција Србије...То је велика разлика.Постојао је некад и Комадант Србије 1941-1944. Није се могао звати Српски командант