“Gorenje Home” uspešno je završilo pregovore sa nemačkim “ Emotionom”, dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u tim pogonima u ovom gradu. Prema potpisanom ugovoru, “Emotion” će u Zaječaru iznajmljivati prostor od oko 7.000 kvadratnih metara i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje iz asortimana “Gorenje Home”. U pogonima nove kompanije “Emotion Home Srbija”, biće zaposleno 80 radnika.

“Emotion” je nemačka kompanija sa sedištem i proizvodnim pogonima u Bremenu. Proizvodi nameštaj i opremu za kupatila, koje prodaje širom Evrope i Mediterana.

- Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti – saopšteno je iz ““Gorenje Home”. - “Emotion” je kupac sa kojim dugo godina uspešno sarađujemo i sigurni smo da će u fabrici u Zaječaru naći kvalitetan kadar. Nastavljamo da tražimo rešenje za funkcionisanje preostalih oko 10.000 kvadratnih metara na lokaciji. Fabrika u Zaječaru duže je poslovala sa ozbiljnim gubicima, iako smo u prethodnih devet godina u nju uložili više od 10 miliona evra.