BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas volontere koji u "Štark areni" pakuju pakete pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara i razgovarao sa privrednicima koji su te namirnice obezbedili.

Vučić je privrednicima zahvalio na pomoći i poručio da su pokazali ogromnu odgovornost, kao i borbenost i ljubav prema svojoj zemlji.

Istakao je da se priprema veliki i ozbiljan paket mera za privrednike, koji će imati značajnu pomoć države. Vučić je rekao da mnogi u okruženju idu na smanjenje plata, a da Srbija očigledno bolje stoji sa finansijama od njih.

Šleperi sa namirnicama sinoć su stigli u "Štark arenu", a danas je oko 350 volontera počelo sa pakovanjem paketa.

To je pomoć Grada Beograda i PKS najugroženijim sugrađanima.

Kako je ranije najavljeno, prve pakete pomoć penzioneri će dobiti sutra, najkasnije u petak, a dostava će trajati desetak dana, jer će se dnevno iz Arene slati oko 15.000 paketa.


Foto P. MitićSvaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži 13 namirnica - kilogram brašna, šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun, toalet papir…


Foto P. Mitić


Sa predsednikom su Arenu danas obišli i gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik PKS Marko Čadež, kao i direktor Arene Goran Grbović.


Foto P. MitićVučić: Više milijardi evra uložićemo u privatni sektor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država obezbediti značajnu pomoć privrednicima i uložiti više milijardi evra u privatni sektor.


Foto P. Mitić


"Mi ćemo za 10 dana ali i ranije, izaći sa prvim velikim i značajnim merama, pa ćemo da sednemo da vidimo šta je to sto još možmeo i šta šta možemo da očekujemo od vas", rekao je Vučić tokom posete volonterima i privrednicima koji šalju pomoć ugroženima.

Foto P. Mitić


Vučić je istakao da je Srbija spremnije dočekala krizu izazvanu korona virusom nego druge zemlje.

"Imaćete značajnu pomoć države, to vam garantujem", poručio je Vučić privrednicima.