Miodrag Kostić širi imperiju na zapad: Planira da kupi luku Trst i napravi od nje marinu za LUKSUZNE JAHTE

J. SUBIN

četvrtak, 16. 01. 2020. u 21:10

Миодраг Костић шири империју на запад: Планира да купи луку Трст и направи од ње марину за ЛУКСУЗНЕ ЈАХТЕ

Miodrag Kostić

Srpski biznismen već razgovarao sa čelnicima ovog grada, u turizam na severu Jadrana ulaže 110 miliona evra

POSLOVNA imperija srpskog biznismena Miodraga Kostića polako se širi i na tržište Italije. Kako tamošnji mediji prenose, vlasnik "MK grupe" razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal "Adrija". Ukoliko uspe da dođe do ovih objekata, Kostićev cilj je da tu napravi marinu, koja može da primi luksuzna plovila i jahte.

"Adrija" terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju. I dok se kompanija "MK grupa" još nije oglasila povodom ovih najava, nezvanično se navodi da je u toku osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta. Predsednik "MK grupe" se već susreo sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala "Adrija" u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa "Đenova metalom".

U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, "MK grupa" ne iznosi finansijska predviđanja. Naime, konzorcijum će za vreme tendera odrediti osnovnu cenu dobara u Starom pristaništu - za kulturno-izlagačke delatnosti, pa do citadele Grensisam.

Kostićevi ambiciozni planovi za elitni turizam u Italiji su i te kako primećeni, a i on je sam nekoliko puta javno pokazivao svoju opredeljenost za privlačenje najbogatijih gostiju iz regiona. Tome u prilog ide i to što su u vlasništvu "MK grupe" luksuzni hoteli "Kempinski" u Savudriji u Istri i u slovenačkom Portorožu.

PROČITAJTE JOŠ: Da li je moguće da prosečna plata do 2025. godine dostigne 900 evra: Ako je mogla Rumunija, moći će i Srbija

"MK grupa" planira i da proširi poslovno carstvo na severu Jadrana, gde je ideja da se u smeštajne kapacitete uloži 110 miliona evra, čime bi se jačao elitni turizam sa hotelom "Kempinski" i golf terenima u Savudriji. Nije ni čudo, smatra italijanska štampa, što je Kostić, zbog svog poslovanja, i te kako poželjan investitor u Italiji.

Depositphotos

POSLOVANjE

IMPERIJA "MK grupe" ide od prehrambene industrije, kada je započet biznis za šećerom, preko kupovine jedne od najvećih mesnih industrija u Srbiji - "Karneksa". Svoje poslovanje nastavila je da širi kroz brojne luksuzne ugostiteljske objekte, od Beograda, preko Kopaonika, pa sve do Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

U ITALIJI KOSTIĆ POŽELjAN INVESTITOR

Italijanska štampa smatra Kostića itekako poželjnim investitorom. Pored investicija u regionu, kompanija "MK Grupa" najavila je i nove investicije u hotelu Grand na Kopaoniku, kako bi podigla standard usluga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pera.detlić

18.01.2020. 20:10

Jedan od retkih "poštenijih"gazda,šećerane je kupovao kad niko nije hteo zbog dugova,kupovao je zemlju ali nije Mogo pored Miškovića i Matijevića,inače je još 80-tih bio na berzi u Zagrebu za žitarice,majka mu je prodala stan u Vrbasu iedan je od akcionara u firmi,nije bezgrešan ali je mala Maca u odnosu na druge lopovčine