Obeležen Dan Udruženja banaka Srbije

D. I.

04. 12. 2019. u 17:21

Обележен Дан Удружења банака Србије
Generalni sekretar ove organizacije Vladimir Vasić istakao da je u saradnji sa državom i bankama, rešeno pitanje kredita indeksiranih u švajcarskim francima
Malo je institucija na ovim prostorima koje traju gotovo jedan vek i to je posebna odgovornost za sve nas koji u Udruženju radimo - rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Vladimir Vasić, povodom Dana UBS, koji je simbolično obeležen 4. decembra u zgradi Geozavoda, nekada Beogradske zadruge za međusobno pomaganje i štednju, kasnije jedne od najvažnijih beogradskih banaka.

Pročitajte još: Uzmite onoliko novca koliko vam stvarno treba i ako ne morate ne zadužujte se na maksimalan rok: Saveti stručnjaka za uzimanje keš kredita

Govoreći o rezultatima ostvarenim ove godine, Vasić je istakao da je u saradnji sa državom i bankama, rešeno pitanje kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji je godinama opterećivao i bankarski sistem i građane Srbije.

Danas je makroekonomska situacija u Srbiji stabilna, kao i kurs dinara prema evru, što poslovanje čini predvidljivim, kako je rekao, a planiranje preciznim.

U bankarskom sektoru raste poverenje građana u dinar, smanjen je broj i udeo rizičnih plasmana.- Udruženje banaka Srbije odlučilo se za važna unapređenja u svom radu - naveo je Vladimir Vasić. - Ta modernizacija uključuje ubrzanu digitalizaciju, otvaranje ka javnosti i rad na podizanju finansijske pismenosti najšireg kruga korisnika bankarskih usluga. Svoj doprinos elektronskom poslovanju Udruženje daje i aktiviranjem projekta Platimatik, koji omogućava najefikasnije i najjednostavnije izmirivanje redovnih mesečnih obaveza građana. Ovo rešenje predstavlja dobitnu kombinaciju i za građane, i za banke, i za izdavaoce računa, i mi očekujemo veliku ekspanziju Platimatika u narednom periodu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije