Na pomolu rešenje za hotelski kompleks: Arapi stižu na Crni vrh?

LJ. T.

20. 11. 2019. u 21:45

Arapska kompanija zainteresovana da od ruskog "Gasproma", otkupi deo objekta

На помолу решење за хотелски комплекс: Арапи стижу на Црни врх?

Foto Igor Marinković

JEDNA arapska kompanija zainteresovana je da od ruskog "Gasproma", većinskog vlasnika započetog hotelskog kompleksa na planini Crni vrh, kod Bora, otkupi deo tog objekta - saznaju "Novosti".

- Arapi su, navodno, zainteresovani za kupovinu dela crnovrškog hotelskog kompleksa - navodi za naš list izvor upoznat sa situacijom. - Međutim, iako su i Rusi zainteresovani za tu mogućnost, uslov da bi se o tome uopšte i razgovaralo je da arapska kompanija podnese ponudu za kupovinu kompletnog objekta na planini između Bora i Žagubice.

Ruska naftna kompanija "Gasprom", kao većinski vlasnik NIS, u čijem je vlasništu oko 90 odsto ovog zdanja, nema nameru da investira u završetak izgradnje crnovrškog "Hajata", budući da hotelijerstvo nije osnovni biznis tog naftnog giganta. Bez njih, ni ostali akcionari "Jelena" - RTB Bor, "Energoprojekt", PTT Srbija, "Srbijašume" i opštine Bor i Žagubica, niti imaju para, niti mogućnosti da to zdanje privedu nameni.

"Jelen - Hajat", kako je zvanično nazvan, napušten je posle 1999. godine i NATO bombardovanja. Oko 1.000 radnika napustilo je gradilište još u proleće 2001. godine. Po jednoj proceni, uloženo je 50, po drugoj 65 miliona dolara, preostalo je još toliko da se investira i da proradi "drugi Kopaonik". Preostalo je bilo samo deset meseci do konačnog završetka. To se nije desilo, a nije bilo ni ozbiljnijih pomaka, niti će ih, već je izvesno, ikada biti.

NIS NIKO NIJE ZVAO

IAKO je Naftna industrija Srbije većinski vlasnik kompleksa na Crnom vrhu, sa ovom kompanijom niko nije kontaktirao povodom ovih objekata. Kako "Novosti" saznaju, NIS je spreman da ga proda, pošto nema nameru da se bavi turizmom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dude

21.11.2019. 21:37

Bolje ponudite Koletu i njegovoj MK Mountain Resort...barem dokazano znaju da rade posao.

Mali

23.11.2019. 16:29

Drugi Slobin Kopaonik? Bas da vidim kako ce "optimisti" da nadju zimi sneg ispod 2000m nv??? Isto vazi i za Tominu Goliju! Samo "еxperti" za pranje novca mogu u Srbiji da prave nove ski centre, bez istrazivanja,analiza i sl.Mada smo experti u pranju novca, nema nam premca...

Aca

27.11.2019. 08:56

@Mali - Jos za vikend je padao sneg na Crnom vrhu, a na kopaoniku ga jos nema