Ambasadori arapskih zemalja posetili Niš, Pirot i Aranđelovac: Razgovaralo se o direktnoj avio-liniji za Šarm el Šeik i Hurgadu

Tanjug

10. 11. 2019. u 21:45

Амбасадори арапских земаља посетили Ниш, Пирот и Аранђеловац: Разговарало се о директној авио-линији за Шарм ел Шеик и Хургаду

Foto: G. Ćirović

Iskazano veliko interesovanje za jačanjem ekonomske saradnje sa Egiptom
Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli i grupa ambasadora arapskih zemalja posetili su Niš, Pirot i Aranđelovac radi jačanja privredne saradnje, saopštila je večeras Ambasada Egipta.

Alguvejli je napomenuo da su ove tri posete uključivale sastanke sa gradonačelnicima, regionalnim privrednim komorama i posete vodećim kompanijama koje posluju u ovim regionima.

On je iskazao i veliko interesovanje za jačanjem ekonomske saradnje sa Egiptom, naročito u svetlu velikih projekata koji se trenutno realizuju u različitim oblastima.

PROČITAJTE JOŠ -Mali: Srbija prepoznala značaj inovacija i značajno ulaže u njih

Alguvejli je rekao da je gradonačelnik Niša izrazio interesovanje za uspostavljanjem direktnih letova između aerodroma Niš, i aerodroma u Šarm el Šeiku i Hurgadi, što će ujedno olakšati i dolazak turista u Egipat.

Gradonačelnik Pirota je izrazio interesovanje za jačanje partnerstva između logistike i slobodne zone ovog grada sa ekonomskom zonom Sueckog kanala, napomenušvi da je ovaj grad osvojio i nekoliko evropskih nagrada za izvrsnost.

Gradonačelnik Aranđelovca je istakao interesovanje za jačanje partnerstva između kompanija koje rade na proizvodnji mermera i građevinskog materijala.

Tokom ovih sastanaka, ambasador Egipta pozvao je kompanije za učešće na Investicionom forumu Afrike, koji će se održati krajem novembra u novoj administrativnoj prestonici.

Nekoliko kompanija iz oblasti prehrambene industrije potvrdilo je svoje učešće na Forumu i izrazilo interesovanje za uvoz prehrambenih proizvoda iz Egipta, kao i za uspostavljanje saradnje sa svojim egipatskim kolegama putem Afričke zone slobodne trgovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Aco

10.11.2019. 22:43

Kada mi sami neznamo napraviti zemljoradnicke zadruge doci ce drugi i mi cemo kopati za njih.

Posmatrač sa strane

11.11.2019. 13:10

Arapski skauti krenuli na procenu vrednosti kako bi krenuli u lov na poslednja srpska bogatstva. Podosta su već pootimali. Ako vlada nastavi rasprodaju Srbije, ostadosmo mi Srbi gologuzi robovi na tuđim imanjima. Hvalim ti Bože da će izbori uskoro. Neće valjda uspeti da do aprila 2020. raskrčme sve. A onda -olovku u ruke pa "juriš" na glasačke listiće!