Nikolić: Kineske investicije više nego ikad prisutne u Srbiji

Tanjug

07. 11. 2019. u 08:47

Николић: Кинеске инвестиције више него икад присутне у Србији

Foto Tanjug

Kineske investicije su danas, više nego ikada ranije, prisutne i uvek dobrodošle u Srbiji, a ukupna vrednost projekata koje Srbija trenutno realizuje u saradnji sa Kinom je oko 10 milijardi evra
Kineske investicije su danas, više nego ikada ranije, prisutne i uvek dobrodošle u Srbiji, a ukupna vrednost projekata koje Srbija trenutno realizuje u saradnji sa Kinom je oko 10 milijardi evra, poručio je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Nikolić je na forumu "70 godina kineskog razvoja i izgradnja zajednice čovečanstva sa zajedničkom budućnošću" u Šangaju rekao da se Srbija ponosi svojim prijateljstvom sa Kinom, da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja ni međusobnih sporova.

"Smatram da su odnosi naših država primer partnerstva sa međusobnih uvažavanjem i razumevanjem", rekao je Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ -  Predsednik Kine Si Đinping obećao: Sledeće godine ću posetiti Srbiju i svog prijatelja Vučića

Naveo je da je kao predsednik Srbije u avgustu 2013. prvi put posetio Kinu, kada je s predsednikom Si Đipingom potpisao "Zajedničku izjavu o produbljivanju strateškog partnerstva", a da su tri godine kasnije odnosi podignuti na nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Nikolić je rekao i da će Srbija uvek pamtiti podršku Kine, posebno tokom bombardovanja 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

bane

07.11.2019. 16:48

normalno da se isplati u ovom trenutku investirati u srbiju jer smo dosegli dno dna najeftiniji smo skoro u celoj europi.Investitor kad daje plate nasim radnicima to ni ne oseti a prodaje proizvod na zapadu znatno skuplje to se zove cista zarada uz pomoc nasih novih puteva i nase najbolje vlade .

Mile, Kikinda

07.11.2019. 21:31

@bane - Ima tek da radimo! Nemci uskoro stižu da dignu fabrike i zaposle naše radnike!

Miso.Pec

07.11.2019. 18:58

Izmedju ostalih Nikoliću dugujemo najveću zahvalnost za izuzetno dobre odnose sa Kinom,u samom početku su Kinezi u njemu prepoznali iskrenog prijatelja.