MINISTARKA građevinarstva, Zorana Mihajlović, u utorak je u razgovoru sa investitorom, projektantom i izvođačem radova na izgradnji puta od Kragujevca do Batočine rekla da nije zadovoljna efikasnošću radova i koordinacijom među učesnicima. Mihajlovićeva je najavila da će zbog toga svake sedmice organizovati sastanke na kojima će biti proveravan napredak. Radovi na poslednjoj deonici, kroz Batočinu, počeli su krajem maja, a bilo je planirano da se završe do kraja godine.

Pročitajte još: Uskoro i auto-put do Rume

- Očekujem da učesnici u projektu rešavaju probleme, da ispoštuju dogovor i da ova deonica bude završena do kraja marta sledeće godine - poručila je Mihajlovićeva. - Malim projektima, kakva je deonica od pet kilometara puta, svi treba da pokažu da su sposobni da rade i na mnogo većim projektima kakve ćemo kao država raditi u narednom periodu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici investitora, JP "Putevi Srbije", izvođača "PZP Kragujevac", projektanta Saobraćajnog Instituta CIP, kao i direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković.

Izgradnja puta prvog reda od Kragujevca do Koridora 10 je deo ugovora između Srbije i italijanskog "Fijata" iz 2008. godine. Bilo je dogovoreno da država do kraja 2012. godine završi njegovu izgradnju.