Švajcarska dala Srbiji 260.000 evra za E-upravu

J. Ž. S.

ponedeljak, 21. 10. 2019. u 21:28

Швајцарска дала Србији 260.000 евра за Е-управу

Foto M.Labudović

Pored sredstava za nabavku opreme, program će pružiti tehničku podršku za razvoj i uspostavljanje internih procesa

VLADA Švajcarske sa 260.000 evra podržaće projekte 35 lokalnih samouprava u Srbiji kako bi preko unapređenja elektronske uprave građani i privreda imali lakši i brži pristup pravima i uslugama.

Pored sredstava za nabavku opreme, program će pružiti tehničku podršku za razvoj i uspostavljanje internih procesa, regulativa i upravljačkih struktura za unapređenje e-uprave i pružanje e-usluga građanima i privredi.

Pročitajte još: E-uprava muka za opštine

Podršku Vlade Švajcarske dobili su Aleksandrovac, Babušnica, Bela Palanka, Bojnik, Bor, Čačak, Ćuprija, Dimitrovgrad, Golubac, Ivanjica, Jagodina, Kosjerić, Kragujevac, Kraljevo, Krupanj, Loznica, Mali Zvornik, Medveđa, Nova Varoš, Novi Pazar, Osečina, Rača, Ražanj, Rekovac, Šabac, Smederevska Palanka, Sokobanja, Surdulica, Svilajnac, Tutin, Vladimirci, Vlasotince, Vrnjačka Banja, Žagubica i Zaječar.

Ove lokalne samouprave će raditi na razvoju e-

-usluga, poput elektronskog podnošenja zahteva za upis u vrtić ili za poljoprivredne subvencije, prijava vezanih za poreze, izdavanja potvrda, pristupa informacijama od javnog značaja i pravne pomoći, kao i prijavljivanja komunalnih problema i žalbi građana.

Podržane su i aktivnosti usmerene ka uspostavljanju ili unapređenju elektronskih pisarnica, uvođenju e-arhiva, postupanju po osnovu eZUP-a, u cilju poboljšanja efikasnosti lokalne uprave i uštede vremena i novca građanima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)