Bugari kupili Regulacije iz Sremske Mitrovice

15. 10. 2019. u 14:41

Бугари купили Регулације из Сремске Митровице
Ministarstvo privrede je 15. avgusta ove godine, objavilo Javni poziv za prodaju 100 odsto udela Republike Srbije u kapitalu ovog preduzeća
Bugarska kompanija "Groma Hold" kupila je 100 odsto državnog kapitala u Vodoprivrednom privrednom društvu "Regulacije" doo iz Sremske Mitrovice za 1.075.000 evra.

Ministarstvo privrede je 15. avgusta ove godine, objavilo Javni poziv za prodaju 100 odsto udela Republike Srbije u kapitalu ovog preduzeća.

Osnovna delatnost "Regulacije" je izgradnja vodoprivrenih objekata za uređenje i regulaciju reka, zaštitu od poplava, osiguranje bujica i zaštitu od erozija, redovno održavanje izgrađenih objekata, zamena oštećenih i dotrajalih objekata na vodotocima, uređenje korita...

Pročitajte još - Bugari kupili "Nišku pivaru"


Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 23. avgust i do tog roka, podneta su dva zahteva - "Groma Hold" iz mesta Blagoevgrad u Bugarskoj i preduzeća "Bauwesen" iz Lazarevca, navodi se na sajtu resornog ministarstva.

Prijave za učešće u postupku mogle su da se pošalju do 30. avgusta, a do tog roka podneta je jedna prijava i to od strane preduzeća iz Bugarske.

Ugovor o prodaji 100 odsto ukupnog registrovanog kapitala subjekta privatizacije po prodajnoj ceni u iznosu od 1.075.000 evra, potpisan je u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije