Nema skijanja za porodicu bez 1.300 evra

J.Subin

15. 10. 2019. u 17:02

Нема скијања за породицу без 1.300 евра

Foto P. Milošević

Srpske i regionalne planine skoro rasprodate za novu godinu i školske zimske raspuste

IAKO se očekuje da će ski-sezona početi za nekih mesec dana, agencije koje se bave prodajom ovih aranžmana kažu da je više od 50 odsto njih rezervisano ili prodato. Cene aranžmana su na nivou prošlogodišnjih, a četvoročlana porodica, kada se uračunaju cene ski-pasa, smeštaja i puta, bez 1.300 evra ne može da ode na skijanje.

Kako nam je ispričala Slađana Nikodijević, iz organizacije "Ski-fan", ove godine dobro se prodaju aranžmani na Jahorini, u Francuskoj, Italiji i Austriji. Postoje škole za decu na srpskom jeziku i ski-aranžmani, tokom zimskog raspusta, skoro i da su rasprodati.

- Prvo smo prodali aranžmane za Francusku, a sada je počela i Jahorina da se popunjava - objašnjava Nikodijevićeva. - Imamo i direktne letove za Sarajevo, Ljubljanu i Sofiju, pa su avio-paketi veoma traženi. Ove godine nam je novitet Andora. Tu imamo aranžman od 650 evra, koji podrazumeva smeštaj, avio-prevoz sa svim taksama i ski-pas. Nova godina na Jahorini, za četvoročlanu porodicu staje 1.300 evra. Tu su uključeni smeštaj u apartmanima, šestodnevni ski-pas i škola skijanja. Aranžman u Italiji, od 8. februara, Prato Nevozo, sedam noći, šest dana ski-pas, avio-prevoz, ski-škola i najam apartmana, za četvoro osoba staje 2.334 evra. Francusko skijalište "Tri doline", 11. januara, autobuski prevoz, smeštaj i ski-pas izađe oko 395 evra po osobi.

Pročitajte još - Jedno zimovanje, a skijanje u tri države

U zavisnosti od termina, cena šestodnevne ski-karte, za odrasle, na Kopaoniku, kreće se od 15.070 do 16.310 dinara. Za decu staje od 9.850 do 10.980 dinara.

Olimpijski centar Jahorina više je nego spreman za ovogodišnju skijašku sezonu. Do 20. oktobra traje popust od 15 odsto na ranu kupovinu ski-karata. Smeštaji su počeli da se polako popunjavaju, a kako su nam rekli u OC "Jahorina", udarni termini skoro da su i popunjeni.

- Postoje aranžmani za Jahorinu po ceni od 359 evra, gde su uključeni smeštaj, direktan let iz Beograda, aerodromske takse, transfer i ski-pas - ispričao je, za "Novosti", Dejan Ljevnaić, direktor OC "Jahorina". - Na Jahorini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti. Radi se na izgradnji prve kabinske godnole, uz koju je izgrađeno pet kilometara novih staza. Sada će Jahorina imati ukupno 45 kilometara staza.

Pročitajte još - Srpski skijaši hrle u evropska skijališta

TRAŽENI ZLATIBOR I STARA PLANINA

SKIJAŠKA sezona spremna je i na najlepšim planinama u Srbiji. Mnogi aranžmani na Kopaoniku i Zlatiboru već su, kako su nam rekli, tradicionalno rasprodati u terminima praznika i školskih raspusta.

Cena šestodnevnog ski-pasa na Zlatiboru kreće se oko osam hiljada dinara, u zavisnosti od termina. Gotovo ista cena je i za šestodnevno skijanje na Staroj planini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije