TRI PUTA NEDELJNO: Avionom iz Kraljeva do Beča i Soluna

G. Ćirović

14. 10. 2019. u 10:22

Na civilnom aerodromu "Morava" biće uspostavljena redovna avio-linija ka Beču i Solunu

ТРИ ПУТА НЕДЕЉНО: Авионом из Краљева до Беча и Солуна

Foto Tanjug

ODLUKA Vlade Srbije, objavljena i u "Službenom glasniku", da će od decembra ove godine na Aerodromu "Morava" u Lađevcima, nedaleko od Kraljeva, posle višedecenijskog iščekivanja biti konačno uspostavljeni redovni civilni avio-letovi, obradovala je ne samo Kraljevčane, već i stanovnike susednih gradova i opština.

Prema toj odluci, sa međunarodne vazdušne luke na sredokraći između grada na Ibru, Čačka i Kragujevca, redovan avio-prevoz na liniji Kraljevo - Beč - Kraljevo biće uspostavljen od 1. decembra ove godine sve do 31. decembra 2021. Druga linija Kraljevo - Solun - Kraljevo prve putnike primiće 10. marta naredne godine i funkcionisaće do 15. oktobra, a potom ponovo u istom periodu i 2021. godine. Planirano je da avio-letovi ka prestonici Austrije i grčkoj luci na Egejskom moru saobraćaju tri puta sedmično.

- Kao što je to predsednik Vučić i najavio za Vidovdan, prilikom svečanog otvaranja civilnog aerodroma "Morava", redovan vazdušni saobraćaj je uspostavljen čim su se obavile sve neophodne procedure. Obećanje je ispunjeno i već od 1. decembra će stanovnici Kraljeva i okolnih gradova moći da po pristupačnim cenama brzo, komforno i bezbedno putuju najpre u Beč, a potom i u Solun. Radi se i na uspostavljanju i redovnih linija prema još nekim destinacijama - kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Vojni aerodrom u Lađevcima, u dolini Zapadne Morave, izgrađen je 1967. godine, a zvanična inicijativa za promenu njegovog statusa u mešoviti, odnosno vojno-civilni, pokrenuta je još 2001. godine. Radovi na konverziji započeti su 2008, a za civilne letove otvoren je 28. juna ove godine.

DA GOSTI LAKŠE DOĐU

- AERODROM "Morava" je od izuzetnog značaja za Raški i Moravički okrug i centralnu Srbiju. Turisti iz celog sveta sada će lakše moći da dolaze u naš kraj, da posećuju Vrnjačku Banju, Goč, Kopaonik, Zlatibor, da vide obližnje manastire Žiču i Studenicu i srednjovekovnu tvrđavu Maglič, ali i da naši ljudi i poslovno i privatno lakše putuju u inostranstvo - dodao je gradonačelnik Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

KRALJICA

15.10.2019. 23:14

Treba uvesti letove za Nemački i Švajcarsku puno nas putuje iz ovog regiona u te države.Pozdrav