Turska kompanija zainteresovana za koridor “Vožd Karađorđe”

Tanjug

utorak, 08. 10. 2019. u 14:10

Турска компанија заинтересована за коридор “Вожд Карађорђе”

Foto Tanjug

Predstavnici kompanije turske kompnaije iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira
Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su sa delegacijom turske firme “Kaljon” o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno u izgradnji brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor “Vožd Karađorđe”.


Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica, upoznao je predstavnike “Kaljona” sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.


Predstavnici kompanije turske kompnaije iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje.


PROČITAJTE JOŠ: Sa Erdoganom stiže i 200 privrednika


Kompanija “Kaljon” osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrednosti oko 30 milijardi evra, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije