ZAVRŠETAK NOVE DEONICE AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI PRE ROKA: Finiš od Surčina do Obrenovca

Z.RADOVIĆ

19. 09. 2019. u 14:15

ЗАВРШЕТАК НОВЕ ДЕОНИЦЕ АУТО-ПУТА МИЛОШ ВЕЛИКИ ПРЕ РОКА: Финиш од Сурчина до Обреновца

Foto: A. Stanković

Ova deonica Koridora 11 dugačka je 17,6 kilometara. Vrednost radova koji će biti gotovi do 19. decembra 233,67 miliona dolara

ZA tačno tri meseca biće otvorena još jedna deonica na auto-putu "Miloš Veliki". Direktor kineske kompanije CRBC za Srbiju, Džang Sjaojuen, juče je referisao ministarki Zorani Mihajlović da posao na gradilištu teče po planu i obećao da će svi radovi od Surčina do Obrenovca biti završeni do 19. decembra.

Surčinska petlja, na obilaznici oko Beograda, na kojoj se ministarka Mihajlović juče sastala sa izvođačem radova biće čvorište preko kojeg će Koridor 10 i auto-put Beograd-Zagreb biti povezani sa "Milošem Velikim". Na nju će se kasnije nadovezati i brza saobraćajnica ka Novom Beogradu, do Vojvođanske ulice i Bulevara Jurija Gagarina, čija izgradnja bi trebalo da počne krajem sledeće godine.

Završetak trase između Surčina i Obrenovca trebalo bi Beograđanima znatno da skrati put do nove saobraćajnice koja vodi ka Čačku. Pravac prema Bariču je trenutno preopterećen, pa se do Koridora 11 putuje i duže od 30 minuta. Ministarka je izjavila da će završetkom ove deonice "Miloš Veliki" biti na pet minuta od Beograda.

Pročitajte još - Četiri trake do "Miloša Velikog"Foto: A. Stanković

- Srbija će sa otvaranjem deonice Surčin-Obrenovac od 17,6 kilometara imati auto-put u dužini od 120 kilometara do Preljine - rekla je Mihajlovićeva. - Nisam od onih koji hvale izvođače, ali izuzetno sam zadovoljna kako kineske kompanije rade na ovom projektu. Izgradnja ovog auto-puta treba da bude primer svim drugim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji.

Foto: A. Stanković


Radovi na ovoj deonici su počeli 5. maja 2017. godine, a ugovorom je predviđeno da budu gotovi do 5. januara 2020, odnosno za 32 meseca. Vrednost radova na deonici Surčin-Obrenovac je 233,67 miliona dolara. Investitor su "Putevi Srbije", a projekat se finansira iz zajma kineske Eksim banke. Do sada je završeno 87 odsto posla.

Foto: Tanjug


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Banaćanin

22.09.2019. 21:37

Poruka za ministarku Mihajlović: Kada će početi izgradnja mosta na Dunavu kod Vinče i obilaznica od aujto puta kod Bubanj Potoka do Dunava? Čekate da se most preko Dunava, tz "Pančevac" sruši. Da nedužni ljudi stradaju pa da počnete da gradite most koji će rasteretiti "Pančevac". Bruka i sramota. Idejna rešenja su radjena još krajme 80 godina prošlog veka i ništa. Ovi putevi ko ih sada otvarate ni u snu nisu bili.