Nikolić sa delegacijom provincije Fuđien: Otvorena vrata za projekte

Tanjug

subota, 07. 09. 2019. u 17:41

Николић са делегацијом провинције Фуђиен: Отворена врата за пројекте
Tomislav Nikolić je u razgovorima sa delegacijom provincije Fužijen istakao da Srbija ima otvoreno tržište u skoro celom svetu i to je prilika za našu saradnju, jer su kodnas otvorena vrata za sve ideje i projekte

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Sjamenu sa delegacijom ministarstva trgovine provincije Fuđien koju predvodi Čen Anšeng i istakao da je strateško partnerstvo kompanije Ziđin i RTB Bor bio prvi korak, a da sada treba raditi na novim projektima.

"Srbija ima otvoreno tržište u skoro celom svetu i to je prilika za našu saradnju. Imate otvorena vrata kod nas za sve vaše ideje i projekte", rekao je Nikolić.


PROČITAJTE JOŠ: Vrnjačka Banja i Viminacijum i na Alibabi

Prošla godina je bila značajna za razvoj odnosa provincije Fuđien i Srbije, rekao je Anšeng dodajući da je pored strateškog partnerstva RTV Bor i Ziđin kompanije, Fuđien provincija u Srbiji organizovala i niz događaja kojima je promovisana saradnja sa Srbijom.

"Drago mi je da je Srbija počasni gost sajma “CIFIT 2019” i da je ovde u Sjamen došao veliki broj srpskih zvaničnika. Ovo je prilika da probudimo saradnju. Imamo veliki potencijal za saradnju, jer su nam privrednici kompatibilni i mislimo da je sada došao trenutak da probudimo našu saradnju”, naglasio je Anšeng.

Delegacija ministarstva trgovine provincije Fuđien organizovaće u Srbiji krajem septembra ekonomski forum sa predstavnicima Vlade i privrednim sektorom, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Koja D Inn

08.09.2019. 08:38

Srbija je otvorila saradnju sa Kinom jos od Milosevica. Nikolic je potvrdio a mnogi ,, pluvaci ,, su baljezgali. Sada se vidi ko radi za Srbiju.