Fijat: Radnici ponovo u fabrici, novi model možda od 2021 godine

Tanjug

03. 09. 2019. u 18:22

Фијат: Радници поново у фабрици, нови модел можда од 2021 године

Ilustracija / Depositphotos

Radnici "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu vratili su se danas na posao posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora
Radnici "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu vratili su se danas na posao posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora.


U sindikatu "Nezavisnost" u toj fabrici kažu da će do kraja godine imati još oko 25 radnih dana, za koje će im biti isplaćena puna dnevnica, dok će za ostale dane biti plaćeni 65 odsto od prosečne zarade koju primaju.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" kragujevačkog Fijata Zoran Stanić rekao je za Tanjug da će do Nove godine radnici raditi u dve smene na proizvodnji "fijata 500 L", a da zvaničnih najava o početku proizvodnje novog modela "fijat 500 đardinijera" za sada nema.

PROČITAJTE I: Avio-mehaničari čekaju kupca: Drugi pokušaj prodaje JAT tehnike

Prema njegovom mišljenju, proizvodnja "fijat 500 đardinijera" mogla bi da počne tek 2021, jer je, kako kaže, teško istovremeno proizvoditi dva modela.

On dodaje da proizvodnja svake godine opada, da, bez obzira na to, nije bilo otpuštanja ali da radnici sami odlaze zbog smanjenih dnevnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije