EPS raspisao tender za izgradnju vetroparka kod Kostolca

Tanjug

petak, 30. 08. 2019. u 14:50

ЕПС расписао тендер за изградњу ветропарка код Костолца

Ilustracija / Depositphotos

EPS je za ovaj projekat zatražio usluge od projektovanja do puštanja u rad i operativnog prijema, a posao će biti finansiran KfW Razvojna banka
Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisala je međunarodno pretkvalifikaciono javno nadmetanje za projektovanje i izgradnju kompleksa Vetropark Kostolac čija instalisana snaga bi trebalo da bude 66 MW.

Posao koji je EPS ponudio je podeljen je na prvi tender koji obuhvata isporuku i ugradnja 20 vetroagregata, izgradnje temelja za njih i pripadajućih instalacija, upravne zgrade i trafo stanica, i drugi koji je za projektovanje i izgradnju internih saobraćajnica i priključaka za njih na državne puteve.

PROČITAJTE JOŠ -RASPODELA NOVCA IZ DRŽAVNE KASE: Evo za koje resore je predviđen tanji, a za koje deblji budžet

EPS je za ovaj projekat zatražio usluge od projektovanja do puštanja u rad i operativnog prijema.

Kako je navedeno u tenderu, ovaj posao biće finansiran od strane KfW Razvojne banke.

Rok za izražavanje interesa za ovaj posao je 1. oktobar, a EPS je pozvao zainteresovane kompanije da zatraže detaljnije informacije navodeći "da bez ovih informacija postoji mogućnost da prijava neće biti pripremljena u skladu sa zahtevima".

Kostolac se nalazi na Dunavu, 90 kilometara istočno od Beograd, a cilj projekta je povećavanje i diversifikacija energetskih resursa i doprinos proizvodnji električne energije u Srbiji, navodi se u tenderu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije