Rusija bi mogla da uvede ograničenja na uvoz voća iz Srbije?

Tanjug

15. 08. 2019. u 23:47

Русија би могла да уведе ограничења на увоз воћа из Србије?

Ilustracija / Foto M. Labudović

Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopštio je Nadzorni poljoprivredni organ Rusije

Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopštio je Nadzorni poljoprivredni organ Rusije, prenosi portal Sputnjik.


Kako se navodi ranije danas održan je telefonski razgovor s direktorom Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojšom Milosavljevićem, tokom kojeg je ruski nadzorni organ preneo zabrinutost zbog pojave zaraze voća u 12 partija breskvi, nektarina i šljiva, koje su u julu izvezene u Rusiju.


PROČITAJTE JOŠ: Sporazum sa Rusima u fitosanitarnoj oblasti u oktobru

"Ruski resor je tokom razgovora saopštio da ostavlja pravo da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voćaiz Srbije u slučaju da se nastavi isporuka zaraženog voća u Rusiju", navodi se u saopštenju.


Milosavljević je rekao da će njegov resor istražiti sve slučajeve isporuka zaraženih proizvoda, kao i da su u ovom trenutku u okviru programa zaštite bezbednosti proizvoda prilikom izvoza u Rusiju sa spiska ovlašćenih za trgovinske odnose isključena četiri izvoznika i 200 proizvođača voća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Gloria S.

16.08.2019. 07:37

otrovase nam I pcele I voce.imaju sansu da rade i zarade a oni truju sve nikad im nije dosta.e pa neka .onda in nevalja drzava.