Ulaže se 29 miliona evra u luku, prvo putnički terminal

Tanjug

sreda, 07. 08. 2019. u 20:12

Улаже се 29 милиона евра у луку, прво путнички терминал

Ilustracija / Foto D. Dozet

Kompanija P&O Port Dubai, koja je u maju kupila Luku Novi Sad za osam miliona evra, uložiće u to lučko preduzeće oko 29 miliona evra
Kompanija P&O Port Dubai, koja je u maju kupila Luku Novi Sad za osam miliona evra, uložiće u to lučko preduzeće oko 29 miliona evra, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da novi vlasnik prvo uložiti u otvaranje terminala za međunarodni putnički saobraćaj.

Ugovor je potpisan danas, tako da Port Dubai, koja je, kako kaže Brnabić, ozbiljna kompanija, počinje s investiranjem.

"Za Novosađane i Vojvođane je važno da taj ugovor predviđa obavljanje lučke delatnosti u teretnoj luci, ali i terminal međunarodnog putničkog saobraćaja što će biti prva investicija", rekla je Brnabić u intervjuu za RTV Vojvodinu i dodala da to znači otvaranje Novog Sada i Vojvodine na jedan drugi način.

PROČITAJT JOŠ - Ulažu 30 miliona evra u dunavsko pristanište

Upitana kako joj danas izgleda Novi Sad u odnosu na pre dve-tri godine, Brnabić je rekla da taj grad na najbolji način oslikava sve potencijale Srbije i istakla da će Novi Sad biti jedan od 10 centara izvrsnosti u naprednim tehnologijama koje formira EU, a da će u Novom Sadu to biti Institu Biosens kao evropaski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi.

PROČITAJTE JOŠ -  Dubai stiže u Luku Novi Sad

"U saradnji sa EU uložićemo 28 miliona evra u izgradnju najmodernije zgrade Instituta BioSens, a 14 miliona biće izdvojeno iz budžeta Srbije", kazala je Brnabić.

Ona je podsetila i da je Novi Sad doneo Srbiji dve prestižne titule - Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Deda Panta

08.08.2019. 10:05

Naravno, prvo putnički jer se sadašnji ruši za Beograd na vodi. Posle se čudite zašto gondola. Rušiće se Hotel Bristol, zgrada legat Zanatlija ( gde je sada maketa) , bivša turska Đumrukana ( carinarnica) i Kalemegdan dolnji grad, Beko i sportski centar jer taj na vodi ide do sadašnje luke Beograd.Samo polako deo po deo da narod ne zna. Šta će nama istorija kada imamo Beograd na vodi? Šta će nama istorija kada počinje od AV?

Рашо

08.08.2019. 11:15

Хоће, изградиће нашим парама неку неупотребљиви скаламерију а њихови улагање ће бити "идеје", "знање", и све друго што кошта нула!