Piroćanci prave terene za Crnu Goru

V. Ć.

26. 07. 2019. u 22:54

Пироћанци праве терене за Црну Гору

Jedan od novih terena u Crnoj Gori / Foto Tigar

„Tigrova“ Fabrika tehničke gume postavila je proteklih dana pet otvorenih sportskih terena u Crnoj Gori od posebne vrste gume, a uskoro će realizovati još nekoliko sličnih projekata u regionu

FABRIKA Tehničke gume, koja posluje pod okriljem pirotskog "Tigra" AD, otpočela je uspešan izvoz u Crnu goru. Majstori ovog pirotskog pogona u kome se proizvodi tehnička guma, proteklih dana postavili su pet podova i to po dva u Budvi i Plavu i jedan u Danilovgradu.

Reč je o otvorenim terenima za male sportove, koji su dobili "prostirku" od posebne vrste gume, koja ne utiče na kvalitet igre, ali značajno ublažava posledice pada, zbog čega se postavlja i na dečjim igralištima.

Prema rečima Vladimira Ilića, direktora pirotske fabrike, koja je najpoznatija po gumenoj zaštitnoj , sportskoj i običnoj obući, nakon pomenutih poslova slede novi projekti i to u Petrovcu, na Cetinju, Podgorici i Gusinju gde će se raditi teren od preko 1.600 kvadrata.


PROČITAJTE JOŠ: Za početnike u biznisu - 700.000 evra, evo i kako do novca

Do kraja godine ovde će biti napravljena i jedna staza za partnera u BiH, a u Srbiji su ovakve podloge dobili sportisti rekreativci u Beogradu, Golupcu, Priboju, Mladenovcu i drugim gradovima. U toliko pominjanoj Tehničkoj gumi, proizvode se i lopte za razne sportove. Ovde je napravljena i prva košarkaška lopta u SFRJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije