FABRIKA šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke u stečaju ni iz trećeg pokušaja nije dobila novog vlasnika, jer niko od zainteresovanih kupaca nije dostavio ponudu na oglas za prodaju neposrednom pogodbom.

Uprkos najavama da je za palanačku fabriku šinskih vozila interesovanje pokazalo nekoliko domaćih, ali i kompanija iz Kine, Bugarske i Australije, zvaničnih ponuda nema. Posle dva neuspela pokušaja licitacije, imovina "Goše" ponuđena je na prodaju direktnom pogodbom, ali do 19. jula, kada je istekao rok, nije bilo zainteresovanih.

- Jedan mogući kupac otkupio je prodajnu dokumentaciju, ali u ovom roku niko nije uplatio depozit od 60 miliona dinara, pa je Komisija donela odluku da prodaju proglasi neuspešnom - kaže stečajni upravnik "Goše" Aca Mitić.

Pročitajte još - "Gošu" na kolena bacili profiteri

Stečajni upravnik navodi da je, nadalje, sve u rukama Odbora poverilaca.

- S obzirom na to da iz tri puta nismo uspeli da nađemo kupca, novi oglas za prodaju na ovaj način nema svrhe raspisivati. Kupca ćemo pokušati da pronađemo direktno, a o tome će odlučivati Odbor poverilaca - kaže Mitić.

Procenjena vrednost "Goše" iznosi 515.727.000 dinara. Najvažniju imovinu čine građevinski objekti, oprema, zalihe, udeli, akcije, licence i patenti.