BEOGRADSKI Aerodrom "Nikola Tesla" u prvoj polovini ove godine opslužio je 2,6 miliona putnika, što je za 5,9 odsto više nego u istom periodu lane. U istom periodu sa beogradske vazdušne luke je poletelo i na nju sletelo 31.640 komercijalnih letova, 2,9 odsto više. Kompanija "Vensi erports", koja upravlja aerodrom, hvali se dobrim rezultatom širom sveta.

Tokom drugog kvartala 2019. godine broj putnika u celoj mreži kompanije "Vensi erports" povećan je 7,3 odsto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine, uz ukupno 66,2 miliona putnika opsluženih na 46 aerodroma. Kada je Beograd u pitanju, u drugom kvartalu, putnika je bilo 1,57 miliona, 7,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

PROČITAJTE I: Aerodrom "Nikola Tesla" uslužio više od 500.000 putnika


- Razvoj novih linija je najvažniji za projekat kreiranja vrednosti kompanije "Vensi erports", koja je usvojila proaktivan pristup partnerstvu sa avio-kompanijama - izjavio je Nikola Notbar, predsednik kompanije "Vensi erports" i generalni direktor kompanije "Vensi konekšns". - Omogućavanjem lakše turističke, komercijalne i kulturne razmene, svaka nova linija pomaže da se podstakne zemlja domaćin i pomogne njen ekonomski rast.


DVE NOVE LINIJE

KOMPANIJA "Vensi" ističe da je od preuzimanja Aerodroma "Nikola Tesla" otvorene dve avio-linije. "Er Frans" ponovo je otvorila liniju Pariz-Beograd. "Vizer" je otvorio novu liniju između srpske prestonice i Aerodroma "Sent Egziperi" u Lionu.