Matić: Zakoni o trgovini korak ka elektronskoj trovini

Tanjug

22. 06. 2019. u 15:33

Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama, doprineće približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva

Матић: Закони о трговини корак ка електронској тровини

Foto Tanjug / Tatjana Matić

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je danas da je usvajanjem Predloga Nacrta zakona o trgovini na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije, zajedno s prošlonedeljnim usvajanjem Predloga izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini, učinjen značajan korak ka razvoju elektronske trgovine u Republici Srbiji.


"Nova regulativa u oblasti elektronskog trgovanja robom i uslugama, doprineće približavanju našeg tržišta evropskim i svetskim standardima, a i time i bržem razvoju naše digitalne ekonomije i društva“, izjavila je Matićeva.Ona je u saopštenju za javnost istakla da su Nacrtom novog Zakona o trgovini otklonjene nedoumice u vezi s prodavnicama i platformama koje prodaju globalno i ne poznaju geografske granice.


"Nacrt definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće korišćene oblike elektronske trgovine. Zatim, posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, ustanovljena je razlika između e-trgovine namenjene domaćem tržištu i one namenjene inostranom tržištu, a uvedene su posebne mere za suzbijanje sive ekonomije", navela je državna sekretarka.


Ona je takođe podsetila i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priprema Akcioni plan za razvoj e-trgovine u okviru projekta "Jačanje elektronske trgovine u Republici Srbiji“m koji sprovodi sa USAID-om.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dragan

24.06.2019. 10:58

Сви ми који имамо испод 20000 дин Српске пензије једва чекамо ову новст, обзиром на оволику пару која даја Србија не знам куда са њом, а овако ће бити куд и камо лакше.