PONOVNO uspostavljanje leta na liniji Pariz - Beograd, posle šest godina pauze, ima veliki značaj za učvršćivanje odnosa Srbije i Francuske. Ovo je veoma važna stvar za avio-kompanije, ali i za udobnost putnika koji će putovati i povezivati Beograd i Pariz.

Ovo je izjavio ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini, na svečanosti povodom sletanja prvog aviona "Er Fransa" iz Pariza, danas u 14.35. Kako je rekao, direktni letovi koji će se na dnevnom nivou odvijati između beogradskog i francuskog aerodroma konkretan su dokaz razvoja i saradnje dve zemlje.

Na liniji Beograd - Pariz leteće avioni "erbas" A319 i A 320. A današnji dolazak sa aerodroma "Šarl de Gol", na "Nikolu Teslu" dočekan je, već tradicionalno, uz vodene topove i presecanjem vrpce. Putnici će moći da biraju između sedam nedeljnih letova avionima "Er Fransa" i 14 kod-šerovanih letova (uzajamnih) sa kompanijom "Er Srbija".

- Verujem u potencijal razvoja beogradskog aerodroma - ispričao je Nikola Notbar, generalni direktor "Vensi erportsa". - Nesumnjivo je da će svakodnevni letovi između Pariza i Beograda omogućiti bolje odnose između Srbije i Francuske. Ovi letovi bi trebalo da dovedu i do povećanja broja putnika. Uz to, ekonomski razvoj, ali i mnoge druge pozitivne stvari doneće ovi letovi.Foto: N.Fifić

Karte Beograd - Pariz, mogu se kupiti već po ceni od 199 evra, sa uključenim svim taksama. "Er Frans-KLM grupa dnevno obavi 2.300 letova i to ka 314 destinacija u 116 država.

Foto: N.Fifić

- Trudićemo se da pružimo vrhunsku uslugu i da im olakšamo pristup širokoj mreži letova - istakao je Tajs Komen, generalni direktor "Er Frans KLM" za Balkan i Centralnu Evropu. - Ponosni smo što smo se vratili u Beograd, grad koji se skoro čitav vek nalazi na mapi naših letova.

Inače, francusko-rumunska kompanija za aviotransport još 1922. počela je sa letovima Pariz - Beograd.


Foto: N.Fifić


SVAKODNEVNO DO "ŠARL DE GOLA"

AVIONI za Beograd svakodnevno će poletati sa aerodroma "Šarl de Gol" u 12.20, a sletaće u Beograd u 14.35 časova. Let iz Beograda za Pariz polazi u 15.25, a predviđen dolazak u Pariz je u 17.55 časova.


Foto: N.Fifić

Foto: N.Fifić
Foto: N.Fifić