Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović otvorila je danas u Beogradu konferenciju "Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona TIL 2019", na kojoj učeštvuju i kompanije koje će zajedno sa Srbijom realizovati novi investicioni ciklus u infrastrukturi vredan više od 5,5 milijardi evra.

Mihajlovićeva je novinarima u Centru "Sava" rekla da več za godinu dana očekuje da će Srbija napraviti značajan iskorak u oblasti transportne logistike.

"Značajno je da pokažemo šta radimo u oblasti infrastrukture i logistike, i iz godine u godinu imamo sve veći broj učesnika na ovoj konferenciji. To govori da Srbija zauzima sve značajnije mesto u oblasti transportne infrastrukture i logistike", naglasila je Zorana Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ - Novi drum do Mađarske

Istakla je, takođe, da počinje novi ivnvesticioni ciklusu u infrastrukturi vredan više od 5,5 milijardi evra i da na konferenciji učestvuju koompanije zainteresovane da rade na tim projektima u Srbiji.

Mihajlovićeva je ocenila da će konferencija doprineti da srpske kompanije razmene iskustva.

"Srbija ima strateški važan položaj i hoćemo da ga na najbolji način iskoristimo u svakom smuslu", dodala je ministarka.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre pokrovitelj je konferencije, koja je okupila 400 učesnika i 150 predstavnika vodećih kompanija u toj oblasti.

U okviru konferencije, na kojoj će biti oko 30 govornika, biće održano 220 B2B sastanaka.