Čadež u dvodnevnoj poseti UAE

Tanjug

subota, 23. 03. 2019. u 19:00

Чадеж у дводневној посети УАЕ

Foto: Tanjug

Srpska državno-privredna delegacija putuje u UAE na poziv Privredne komore Dubaija radi učešća u programu "Zemlja u fokusu"
Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije boraviće, kao član državno-privredne delegacije, sutra i prekosutra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će zvaničnicima i poslovnoj zajednici Dubaija i Abu Dabija predstaviti investicioni i poslovni potencijal Srbije i razgovarati o mogućnostima unapređenja privredne saradnje.


Srpska državno-privredna delegacija putuje u UAE na poziv Privredne komore Dubaija radi učešća u programu "Zemlja u fokusu".


Izborom za "zemlju u fokusu", dobila bi priliku da, već ove godine, organizacijom niza događaja i susreta, prezentuje svoju ekonomiju i pojedinačne kompanije potencijalnim partnerima i investitorima.


Srbija će se sledeće godine predstaviti na Svetskoj izložbi EXPO Dubai 2020 čiji je slogan "Connecting Minds, Creating the Future" ("Povezivanje umova, stvaranje budućnosti").


Prvog dana posete UAE, Čadež će se sastati sa Hamadom Mubarakom Buamimom, predsednikom Privredne komore Dubaija, gde će na poslovnom skupu, pred oko trideset emiratskih kompanija, govoriti o uslovima poslovanja u Srbiji i održati prezentaciju o potencijalu srpskog IT sektora i digitalizaciji naše privrede.


Razgovaraće i sa Tanijem Ahmedom al Zejoudijem, ministrom za klimatske promene i zaštitu životne sredine UAE, o zajedničkim projektima u oblasti ekologije i obnovljivih izvora energije.


U ponedeljak 25. marta, predsednik PKS će u Abu Dabiju imati sastanke sa Mubarakom Rašidom Hamisom al Mansurijem, guvernerom Centralne banke i direktorom Investicionog fonda Emirata i Mohamedom Helal al Muhairijem, generalnim direktorom Privredne komore Abu Dabija.


Planirana je i poseta "Mubadali" i razgovor sa Halidom Abdulom al Kubaisijem, direktorom Sektora za aeronautiku, obnovljivu energiju i IT ove kompanije, koja u Srbiji realizuje projekat vetroparka Čibuk 1.


Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje Srbije i UAE postoje u svim sektorima privređivanja: od agrobiznisa, energetike i ekologije, preko odbrambene i avio industrije, građevinarstva, saobraćaja, turizma i zdravstva do informacionih tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije