Da li u Srbiji ima mesa obolelih goveda?

Tanjug

01. 02. 2019. u 17:38

Да ли у Србији има меса оболелих говеда?

Depositphotos

U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske, izjavio je danas Tanjugu načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović
BEOGRAD - U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske, izjavio je danas Tanjugu načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović.

Kako je rekao, u skladu sa evidencijom Uprave za veterinu, to jest uvoznih rešenja izdatih na osnovu podnetnih zahteva, vidi se da to meso nije dospelo na tržište Srbije, niti u naše objekte za preradu mesa.

"Svakako zbog ove situacije granična veterinarska inspekcija će pojačati nadzor tokom uvoza hrane iz Poljske", kazao je Ivanović i dodao da će javnost biti o svemu obaveštena. Napomenuo je da i sama udaljenost Poljske i količina tog mesa koja je plasirana u zemlje okruženja, prema podacima sa portala EU, ukazuje da mi trenutno nismo ugroženi tim mesom.

PROČITAJTE JOŠ - Poljska izvezla u EU 2,7 tona mesa od obolelih goveda

Poručio je da naši građani mogu da budu bez brige kada je reč o tom mesu.

Poljska je izvezla 2.700 kilograma sumnjive govedine u zemlje EU, izjavio je šef poljske veterinarske službe, nakon što se u javnosti pojavio televizijski snimak koji pokazuje kako radnici jedne kompanije ubijaju bolesne krave i zatim to meso šalju u prodaju.

Direktor poljske veterinarske službe Pavel Njimčuk je na konferenciji za novinare rekao da je sumnjivo meso izvezeno u Rumuniju, Švedsku, Mađarsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Španiju, Litvaniju, Portugaliju i Slovačku, preneo je Rojters. Poljska proizvodi oko 560.000 tona govedine godišnje, od čega izvozi oko 80-85 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

bager

01.02.2019. 18:22

Poljaci izvezli u zemlje EU (9 zemalja),,,primer u Francuskoj je jasan firma kupila 170 kg tog mesa ,pa ga prodala u Nemakoj nekoj firmi ,,ova ce ga prodati nekoj balkanskoj firmi ,balkanci ce tvrditi da su kupili meso od Nemacke firme a ne od poljske firme i tako u krug,,sad se zna da je stotinak kila tog mesa zavrsilo u Grcko- turske kebabe,,kazu da to meso nije opasno za ljudsku ishranu ,,mozda dok ne kazu nesto drugo,,pronadjeno je vec 800 kg tog mesa

Sara Jovanovic

01.02.2019. 18:53

Ja Sam sigurna da je meso koje ide za Tursku ispravno.Sva roba koja se uvozi je odvratna krompir sugav nije za jelo Sve je okrenjto ka Kosovo a ovi koji rade na uvozu I izvuzu korkste prkliku

Brane

01.02.2019. 19:42

čista namještaljka,kao da je 2,5 tone neka količina,nego ajmo uništiti poljsku industriju mesa,a naši mesari ,?oni kao zlatni,joj,joj,joj,

KRISTIJAN

04.02.2019. 01:49

Treba da se postavi pitanje da li u Srbiji ima zdravog mesa! Ali ko ima muda da ide protiv uvoznickog lobija koji je jaci od drzave i vlasti !!!

ScubaDiver

04.02.2019. 07:53

Ма, но сикирики! Ударићемо по витамину "ЦЕ": сланиниЦЕ, пршутиЦЕ, кобасиЦЕ.... па још пре тога ракијиЦЕ, а после може и винЦЕ или пивЦЕ. А све уз песму: "Мангулица нас је одржала. Љојзи - лепо фала"!