Valjevska pivara prodata za 3,5 miliona evra

B. P.

17. 01. 2019. u 20:28

Vlasnici zadruge "trlić" i firme "Brzim" kupili na aukciji najstariju firmu u gradu na Kolubari

Ваљевска пивара продата за 3,5 милиона евра

PREDUZEĆE Brauerei Group iz Beograda kupilo je "Valjevsku pivaru". Ova kompanija je ponudila 101 evro više od početne cene, koja je iznosila oko tri i po miliona evra.

Osnivači beogradske firme, registrovane početkom decembra prošle godine za proizvodnju piva su Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba, i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa. Jovanović je direktor uspešne Zemljoradničke zadruge "Trlić", a Kostić prvi čovek firme "Brzmin" iz Brzeća.

"Valjevska pivara" prodata je iz drugog puta. U septembru prošle godine početna cena bila je dvostruko viša - oko sedam miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Na ponudu u novembru prošle godine stigla je jedino ponuda beogradske firme. "Valjevska pivara", najstariji kolektiv u gradu na Kolubari, posluje pozitivno i ima oko 200 zaposlenih. Posle neuspešne privatizacije pre deceniju i po, te izbegnute likvidacije pre šest godina, Pivara beleži rast proizvodnje i profita, osvaja nova tržišta, a pivo iz Valjeva plasira se i na tržište SAD i Kanade.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Merops

17.01.2019. 22:59

Valjevsko pivo je jedno od dva najbolja piva u Srbiji, a ovom prodajom sumnjam da ce tako ostati, ja ga obozavam