PREDUZEĆE Brauerei Group iz Beograda kupilo je "Valjevsku pivaru". Ova kompanija je ponudila 101 evro više od početne cene, koja je iznosila oko tri i po miliona evra.

Pročitajte još: Ponovo se prodaje Valjevska pivara

Osnivači beogradske firme, registrovane početkom decembra prošle godine za proizvodnju piva su Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba, i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa. Jovanović je direktor uspešne Zemljoradničke zadruge "Trlić", a Kostić prvi čovek firme "Brzmin" iz Brzeća.

Pročitajte još: Ponovo oglašena prodaja Valjevske pivare po ceni od oko 3,5 miliona evra

"Valjevska pivara" prodata je iz drugog puta. U septembru prošle godine početna cena bila je dvostruko viša - oko sedam miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Na ponudu u novembru prošle godine stigla je jedino ponuda beogradske firme. "Valjevska pivara", najstariji kolektiv u gradu na Kolubari, posluje pozitivno i ima oko 200 zaposlenih. Posle neuspešne privatizacije pre deceniju i po, te izbegnute likvidacije pre šest godina, Pivara beleži rast proizvodnje i profita, osvaja nova tržišta, a pivo iz Valjeva plasira se i na tržište SAD i Kanade.