Etihad je odlučio da otkaže kupovinu erbaseva A320 neo, pa je tako depozit koji je Jat ervejz 1998. uplatio Erbasu vraćen Er Srbiji.

To je urađeno samo zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, potvrđeno je u nacionalnoj avio-kompaniji, prenosi B92.net.

Kao deo tekućeg restrukturiranja Etihad grupe, Etihad ervejz je odlučio da otkaže kupovinu određenog broja erbaseva A320 neo.

PROČITAJTE JOŠ: Ministarstvo zdravlja i "Er Srbija" za brz prevoz pacijenata

U kompaniji Er Srbija navode i da dugoročni razvoj flote ostaje deo strateških razgovora dva partnera.

"U avio-industriji vlada jedna od najjačih konkurencija i ona se stalno pojacava. Sa promenama u potražnji, agresivnom konkurencijom i nesigurnom cenom goriva, kao najveceg fiksnog troška avio-kompanija, sve ozbiljne avio-kompanije pažljivo planiraju dugoročni razvoj svoje flote. To su glavni razlozi zbog kojih se Etihad ervejz odlucio da otkaže nabavku pomenutih 10 aviona", navodi ta kompanija.

PROČITAJTE JOŠ: Er Srbija najbolje ocenjena avio-kompanija u JIE

Rojters je juče objavio da kompanija Etihad planira da otpusti 50 pilota do kraja ovog meseca a svetski mediji su pisali da je ta kompanija otkazala i narudžbinu 10 erbas A320 neo što je bilo direktno povezano sa Er Srbijom jer je upravo takav tip aviona trebalo da stigne u flotu.