Snabdevanje električnom energijom uredno je u celoj Srbiji i sistem je stabilan, izjavio je u ponedeljak u Novom Sadu vršilac direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS) Milorad Grčić.

Tokom posete nacionalnom distributivnom i dispečerskom centru, Grčić je rekao da EPS već treću godinu završava sa poslovanjem u plusu, a naplata usluga "iznosi skoro 100 procenata".

Dodao je da je budućnost EPS-a u modernizaciji i proširivanju proizvodnih kapaciteta, a cilj je da bude lider na Balkanu.


"Važna vest za sve gradjane je da smo dobili energetsku dozvolu za izgradnju vetroparka vrednog 100 miliona evra, u Kostolcu. Očekujemo da u trećem kvartalu 2019. počnu pripreme za njegovu izgradnju", kazao je Grčić.

Prema njegovim rečima, nacionalni distributivni i dispečerski centar u Novom Sadu jedan je od najmodernijih u Evropi i iz njega se nadgleda transport električne energije širom Srbije, zbog čega je veoma važan.


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je za građane najvažnije da sistem funkcioniše kako treba, i da će biti uredno snabdeveni električnom energijom i u novogodišnjoj noći.

"Sa predstavnicima EPS-a razgovaraćemo o novim investicijama u Novom Sadu, s obzirom na to da je grad narastao i da ima veće potrebe. Samo u ovoj godini EPS u Novom Sadu ima 7.500 više potrošača kada je reč o domaćinstvima i preko 800 privrednih subjekata više", naveo je Vučević, a prenosi njegov kabinet.