Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi, treći ciklus programa "mts startap ubrzanje" namenjen preduzetnicima koji tek razvijaju svoju poslovnu ideju, u sklopu kojeg će tehnološkim preduzetnicima, polaznicima Startap akademiije, biti obezbeđena podrška za razvoj njihove inovativne ideje i novčani podsticaj u iznosu od 20.000 evra.

Telekom Srbija je ovaj program razvio u saradnji sa udruženjem Startit, organizatorom Startap akademije koja se smatra jednom od najboljih edukativnih platformi za tehnološke preduzetnike u regionu, navodi se u saopštenju Telekoma Srbija.

Kompanije koje su prve lekcije o preduzetništvu stekle u Startap akademiji prihodovale su do danas više od 20 miliona evra i uzele su više od pet miliona investicija.

PROČITAJTE JOŠ: Sporazum Telekoma i sindikata: Otpremnine 900 evra po godini

Deset preduzetničkih timova, polaznika Akademije, učestvuje u programu "mts startap ubrzanje" koji, pored novčanog podsticaja od 20.000 evra, predviđa i dodatnu mentorsku podršku i besplatne servise za razvoj digitalnih proizvoda - mts optički pristup Internetu i cloud server.

Ovaj program deo je šire inicijative Telekoma Srbija pod nazivom "Pokrećemo pokretače", kojom kompanija nastoji da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, pre svega u oblastima obrazovanja i preduzetništva.

PROČITAJTE JOŠ:  Kome smeta snažan "Telekom Srbija"?

Novčani podsticaj se dodeljuje za najviše tri tima na osnovu odluke petočlanog žirija koji čine predstavnici Telekoma Srbija i udruženja Startit, kao i troje uspešnih preduzetnika.

Predavači na Startap akademiji će tokom intenzivnog, tromesečnog edukativnog programa, polaznicima pomagati da u što kraćem roku validiraju poslovnu ideju, pribave prve korisnike i pronađu optimalan poslovni model radi obezbeđivanja stabilnih prihoda.

Polaznici će, kako je saopšteno, i ove godine razvijati zanimljive poslovne ideje, od online kurseva za učenje engleskog jezika i sajta za lakše savladavanje školskog gradiva i gejmifikacije procesa učenja, preko platformi za prodaju i proveru digitalnog sadržaja, do rešenja koje pomaže blokčejn programerima.

Startap akademija je inače prvi akcelerator u Evropi koji je postao deo programa kompanije Google - Google Developers Launchpad, za razvoj globalne mreže akceleratora, mentora i startapa, zaključuje se u saopštenju.