Socijalno-ekonomski savet pozitivno o Nacrtu budžeta za 2019.

Tanjug

16. 11. 2018. u 20:47

Социјално-економски савет позитивно о Нацрту буџета за 2019.

Miloš Nenezić,Foto Tanjug

Socijalno-ekonomski savet pozitivno je ocenio Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i nacrte više zakonskih predloga, među kojima je i Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zastiti

Socijalno-ekonomski savet pozitivno je ocenio Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i nacrte više zakonskih predloga, među kojima je i Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zastiti.

Na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, rekao je da je SES podržao zahtev Prištini da ukine odluku o pove carina na robu iz srbije, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je iz budžeta Ministarstva odvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada SES-a.

PROČITAJTE JOŠ: SET PORESKIH ZAKONA: Oslobađa se od poreza solidarna pomoć za rođenje bebe, problematični stambeni krediti

Đorđević je rekao i da je Ministarstvo prihvatilo inicijativu socijalno-ekonomskih partnera za izradu zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu radi nakande stete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni Pravilika o profesionalnim bolestima, a u obe radne grupe će biti uključeni socijalno-ekonomski partneri.

PROČITAJTE JOŠ: Mali: Izveštaj EK - snažan impuls za nastavak reformi

Zoran Savić iz Saveza samostalnih sindikata Srbije rekao je da je sednica SES-a bila duga i naporna, te da se došlo do konstruktivnih rešenja, dok je potpredsednik UGS "Nezavisnost" Dragan Milanović rekao da je ostavljen prostor da se izvrše dodatne korekcije Nacrta zakon o budžetu tokom daljeg rada.

Generalna primedba UGS "Nezavisnost" je neujednačno povećanje plata u javnom sektoru, koje se kreće od sedam do 12 odsto, rekao je Milanović, a Đorđević je taj raspon potvrdio, te ponovio da se uvođenje platnih razreda odlaže za godinu dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije