Mali: Penzioneri sutra dobiju povišicu od pet do 13 odsto

Beta

09. 11. 2018. u 10:21

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će sutra penzionerima biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar sa povišicom od pet do 13 odsto i dodao da penzije nikada nisu bile veće

Мали: Пензионери сутра добију повишицу од пет до 13 одсто

Foto: Tanjug

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će sutra penzionerima biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar sa povišicom od pet do 13 odsto i dodao da penzije nikada nisu bile veće.


On je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih građana "Radana Pupić" u Beogradu kazao da je Srbija 2013. godine bila pred bankrotom, ali da danas ima stabilne finansije zahvaljujući najstarijim građanima, kojima su u prethodne četiri godine bile umanjene penzije."Ono što je i predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić rekao, kako nastavljamo da rastemo iz godine u godinu tako će i penzije biti sve veće i veće", kazao je Mali.


Po njegovim rečima, mladi iz Srbije više neće odlaziti u druge zemlje, jer zemlja ima bolju perspektivu i sigurnost.


"Naša deca ne razmišljaju da idu na Novi Zeland i u Ameriku da rade, već razmišljaju o tome da ostanu ovde, da zasnuju porodicu i imaju svoju budućnost ovde", dodao je Mali.


Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da je cilj njegovog ministarstva da u svakom gradu u Srbiji budu gerontološki centri i klubovi poput tog u Beogradu.


"Kada god vidim da je Vladi dobro, tražiću da, onoliko koliko je dobro građanima Srbije, bude dobro i penzionerima. Insistiraću kao resorni ministar da penzije rastu", kazao je Đorđević.Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je gerontološki klub "Radana Pupić" izgrađen na 300 kvadrata, a da je Grad u njega uložio devet miliona dinara.


"Jedna od aktivnosti koje uskoro očekujemo je da otvorimo još jedan dom za stare koji će biti 30. u nizu, a jedan od prioriteta je da unapredimo zdravstvenu zaštitu ljudi treće dobi", kazao je Radojičić i dodao da je u prethodne tri godine otvoreno devet centara za stare u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Stevan

09.11.2018. 16:08

Nerazumijem ovu logiku kako moze drzava koja se neprekidno zaduzuje kod stranih banaka da povecava uhlebske plat i penzije

Muki

09.11.2018. 18:00

Ko koga ovde manda i zasta se radujemo.Penzija ce mi biti ona koju mi je odredio PIO.Moje povecanje je to sto je bilo skidano svim penzionerima.Koji 5-13% koga lazete.Povecanje mozda dobijaju oni koji imaju manje od 30.000 din.,a i to povecanje je u pi... ma......

era

09.11.2018. 22:34

Moja penzija je ista kao i do sada. Samo ste je vratili na nivo od pre 4 godine kada ste je protivustavno umanjili. Nema nikakve povisice za one sa penzijama preko 30.000. Ne obmanjujte ljude