500 IZLAGAČA: Otvoren 56. Sajam nameštaja u Beogradu,

06. 11. 2018. u 14:51

500 ИЗЛАГАЧА: Отворен 56. Сајам намештаја у Београду,

Foto Tanjug

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, 56. po redu, otvoren je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 11. novembra

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, 56. po redu, otvoren je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 11. novembra, a ove godine svoje proizvode predstaviće više od 500 domaćih i stranih izlagača.

Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je istakao da uprkos ranijim najavama o propasti naše drvne industrije, ta industrija beleži rast proizvodnje od devet odsto, prodaju nameštaja na domaćem tržištu za 14 odsto i izvoza za 16 odsto prošle godine, koji je, kaže, dostigao 418 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ: Otvoren Sajam nameštaja u Beogradu: Bračni krevet za 7.000 dinara (FOTO)

"To nije i konačno i nije puni kapacitet naše drvne industirije. Mislimo da postoji prostor za dalje povećanje, za dalje unapređenje, jer će ovo biti jedna od industrija koja može da pomogne i rastu BDP-a i smanjenju nezaposlenost u zemlji i posebno rastu našeg izvoza", istakao je Ljajić.

Kaže da je utisak da Sajam nameštaja iz godine u godinu napreduje, od dizajniranja štandova, čitave organizacije do broja učesnika.

"Mislim da naša industrija nameštaja to i zaslužuje, jer uprkos nekim katastrofičnim najavama o propasti naše drvne industrije, ona je pokazala ne samo fleksibilnost, već i svu svoju moć i potencijale za opstanak i dalji razvoj", ukazao je Ljajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije