OLAKŠANJE ZA PREDUZETNIKE: Pečat za privredu otišao u istoriju

J. Ž. S.

01. 10. 2018. u 12:27

ОЛАКШАЊЕ ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Печат за привреду отишао у историју

Foto Tanjug

Nadam se će Vlada Srbije do kraja godine Skupštini predložiti Zakon o elektronskom arhiviranju, istakla je Ana Brnabić
OVO je veliki dan za privredu, njima se više ne može nametnuti obaveza da koriste pečat, a od naredne godine očekujemo i uvođenje elektronske arhive. Nadam se će Vlada Srbije do kraja godine Skupštini predložiti Zakon o elektronskom arhiviranju, istakla je Ana Brnabić, premijerka Srbije na izložbi pečata i konferenciji o e-poslovanju.

Pročitajte još:Pečat može u istoriju


Kako je naglasila predsednica Vlade, državna uprava će nastaviti još neko vreme da pečatira, ali je važno da je privreda toga oslobođena.


Pročitajte još:E-uprava muka za opštine


- To je predviđeno stupanjem na snagu Zakona o privrednim društvima, koji propisuje da se privredi ne može nametnuti obaveza upotrebe pečata nijednim posebnim propisom - rekla je ona.

VIŠE INFORMACIJA
Za više informacija ili ukoliko građani žele da prijave da im je neko tražio pečat, pišite na i-mejl adresu ukidanje.pecata@gov.rs.

Brnabićeva je pozvala privrednike da na mejl-adresu dostave informaciju na kojim mestima im je on tražen. Od 1. novembra uvodi se i pozivni centar i za primedbe na druge elektronske usluge.


MANJE ČEKANJA


ZAKON o opštem upravnom postupku je građanima uštedeo više od 500.000 sati kurirskog rada ili 57 godina čekanja u redovima.


Kroz Fond za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva do sada su odobreni projekti vredni 12,5 miliona evra, od kojih 5,2 miliona evra ide na podršku transparentnijoj i jeftinijoj upravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pirocanac 100 %

01.10.2018. 12:36

Svaki put ga ukidaju a svi ga i dalje traze i ne znaju nista o tome.cirkus kolorado.

СЕНОВИЋ

01.10.2018. 15:06

Ово ће да покрене привреду 100 на сат. Ма 200 на сат.