Nedimović: Ponuda za PKB dobra, Al Dahra pouzdana

Tanjug

subota, 15. 09. 2018. u 11:55

Недимовић: Понуда за ПКБ добра, Ал Дахра поуздана

Foto Tanjug

Ministar poljoprivrede ocenio je da je ponuda "Al Dahre" za kupovinu dobra i da dolazi od pouzdane kompanije
MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je da je ponuda "Al Dahre" za kupovinu PKB-a dobra i da dolazi od pouzdane kompanije.

"Ranije niko nije bio zainteresovan za kupovinu PKB-a. Tržište je to koje odreduje ko će se prijaviti. Kupac je u obavezi da zadrži 1.000 od 1.700 zaposlenih, isplati otpremninu u visini od 16 miliona evra i u naredne tri godine investira još 30 miliona evra", izjavio je ministar gostujući na RTS.

Povodom različitih ocena o prodaji PKB-a, posebno kada je reč o mogućoj prenameni zemljišta, ministar poljoprivrede smatra da ne postoje razlozi za brigu.

PROČITAJTE JOŠ - PKB: Arapi stižu, radnici na oprezu

"Pretvaranje poljoprivrednog u gradevinsko zemljište nije jednostavan proces, a ovde se prodaje samo poljoprivredno zemljište. Mi smo zbog toga upravo i tražili kompaniju koja se bavi tom delatnošcu. Mi, Srbi, volimo teorije zavere, ali ovde je reč o jednoj dobroj kompaniji koja već posluje i ima zemljište u Americi, Australiji i drugim zemljama. Reč je o ozbiljnom investitoru kada je reč o poljoprivredi i proizvodnji hrane", zaključio je Nedimović.

Kompanija „Al Dahra" proglašena je kupcem PKB-a, za koji je ponudila 105,055 miliona evra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VEKI

15.09.2018. 14:52

Kosovo je Sbija, a Pašaluk ostaje paši. Navali svete dok je besplatno. Ogromna je šteta napravljena nacionalnim interesima. Arapi će izvoziti jeftine poljoprivredne porizvode u svoju zemlju i tamo ostvarivati profit, a koristiće jeftinu robovsku radnu snagu a mi ćemo jesti skupu uvezenu GMO hranu. Bravo Nedimoviću. Cena je bruka niska.