Stefanović obišao policijsku stanicu u Majdanpeku (FOTO)

Tanjug

23. 08. 2018. u 18:08

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je u četvrtak Policijsku stanicu u Majdanpeku

Стефановић обишао полицијску станицу у Мајданпеку (ФОТО)

Nebojša Stefanović
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je u četvrtak Policijsku stanicu u Majdanpeku i poručio da će akcenat Ministarstva u ovoj i sledećoj godini biti na popravljanju uslova rada policijskih službenika u ovoj stanici, kako bi njihov rad bio još efikasniji.

„Naš zadatak je da utvrdimo šta to Ministarstvo unutrašnjih poslova može da nabavi od nove opreme i tehnike za pripadnike policije. Želimo da budu bolje zaštićeni, ali i da sa novim sredstvima i vozilima bolje štite javni red i mir, smanje broj krivičnih dela i da građani osećaju veću bezbednost“, istakao je Stefanović.

Ministar je precizirao da će akcenat Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu biti na poboljšanju materijalno-tehničkih uslova, nabavci nove tehnike i vozila, ali i uređenju prostora, stoji u saopštenju tog resora.

„Želimo da i građani vide da policajci imaju bolje uslove za rad i da imaju bolju tehniku kojom mogu da izađu u susret svih zahtevima i pravima koje građani ostvaruju u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, rekao je Stefanović.

Pročitajte još - Stefanović: Policija i vojska spremne da zaštite građane


Ministar je istakao da će u nastavku posete Majdanpeku razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave o tome kako zajedno mogu da utiču na povećanje bezbednosti u ovom mestu.

„Sinergija i dobra saradnja između lokalne samouprave i policije može da dovede do boljeg stanja bezbednosti, smanjivanja broja krivičnih dela i povećanja osećaja sigurnosti kod građana“, zaključio je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije